kapat

22.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Kaymakamın evine saldırı
MARDİN'İN Kızıltepe ilçesinde, önceki gece, Kaymakamlık konutunun çevresinde pusu kuran PKK'lı teröristler, uzun namlulu silahlarla Kaymakam Mesut Yıldırım, eşi ve 2 çocuğunun bulunduğu eve yaylım ateşi açtılar. Saldırı sırasında konutta koruma görevi yapmakta olan 2 polis memuru ile gezici ekipte bulunan 6 polis memuru çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralanan polisler hastanede tedavi altına alındı. Saldırıyla ilgili olarak ilçe merkezinde geniş çaplı bir operasyon düzenleyen güvenlik güçleri şüpheli 50 kişiyi gözaltına aldı.

Mehmet ÇELİK (SHA)

Kurye Dilek mahkemede
ATATÜRK Havalimanı'da 28 milyar lira karşılığı dövizle yakalanan kurye Dilek Örnek'in de aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 4 No'lu DGM'deki duruşmaya, sanık Dilek Örnek katıldı. Davanın diğer tutuksuz sanıkları Mehmet Alakel, Abdüllatif Alakel, Vahdettin Seylan, Ercan Doğan, Youssef Gharachehdaghi ve Özel Timci Ayhan Akça ile gıyabi tutuklu olarak aranan Lokman Ghoudsi Mahbood Alaam ve Fahrettin Alemdar ise duruşmaya gelmedi. Duruşma ertelendi.

Güneydoğu'da operasyon
GÜVENLİK güçlerince Mardin, Muş, Şırnak, Van ve Siirt'te düzenlenen operasyonlarda 7'si ölü 10 terörist ele geçti. Olağanüstü Hal Bölge Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Varto'da 3, Gabar Dağı bölgesinde 3 ve Nusaybin'de 1 olmak üzere, toplam 7 terörist ölü olarak ele geçti. Şırnak ve Van il merkezlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda da, 3 terörist yakalanırken, Siirt'in Pervari, Şırnak'ın Uludere ile Van'ın Başkale ve Çatak ilçelerinde 4 terörist, kendiliğinden güvenlik güçlerine teslim oldu. Öte yandan, Muş'un Varto ilçesinde donarak ölmüş 3 teröristin cesedi bulundu.

Gürsel ESER (SHA)

Davalar birleştirildi
DİYARBAKIR'DA 1995-98 yılları arasında yasadışı terör örgütü Hizbullah adına faaliyet göstererek, gerçekleştirdikleri eylemlerde 7 kişiyi öldürdükleri, 20 kişiyi yaraladıkları ve camilerde örgütsel propaganda yaptıkları gerekçesiyle toplam 102 sanık hakkında 12 ayrı dava açıldı. 2 No'lu DGM'de dn görülen 60 sanıklı davada, mahkeme heyeti, davanın diğer davalarla birleştirilmesine karar verdi. Böylece davanın sanık sayısı 102'ye yükseldi. Mahkeme heyeti ayrıca tutuklu sanıklardan A. Baki Kuzu'nun tahliye edilmesine karar verdi. Hizbullah davalarının birleştirilmesi ile Sabri Aktaş ve Bilal Soylutaş isimli iki sanık için idam cezası istenen davada, diğer sanıklardan 90'ı için 16'şar yıl, 10 sanık için ise 3'er yıl 9'ar ay hapis cezası isteniyor.

Türbancılar yargı önünde
MALATYA'DA, İnönü Üniversitesi'nin "Kılık-Kıyafet" genelgesini protesto etmek amacıyla gösteri yaptıkları iddiasıyla, 43'ü tutuklu 75 sanığın yargılanmalarına bugün Malatya DGM'de başlanacak. Malatya 1 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde bakılacak davada, tutuklu sanıklardan 40'ı, tutuksuz sanıklardan da 11'i olmak üzere, toplam 51 sanık hakkında idam cezası isteniyor. İdam cezası istenen 51 sanık arasında 4 kadın da bulunuyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır