kapat

22.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yarın söz savunmada
PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın İmralı adasında yapılan yargılamasına yarın devam edilecek.

Saat 10.00'da başlayacak duruşmada önce Öcalan, daha sonra ise avukatları esas hakkında savunma yapacaklar. Öcalan'ın hazırladığı savunmanın yaklaşık 50 sayfa, avukatlarının yapacağı savunmanın ise 100 sayfa civarında olduğu öğrenildi.

Savunmaların tamamlanmasının ardından Mahkeme Başkanı Turgut Okyay Öcalan'a son sözünü soracak ve davada karar aşamasına gelinecek. Mahkeme Heyetinin karar için davaya bir iki gün ara vermesi bekleniyor.

Bugün İmralı adasına gidecek olan Ankara 2 nolu DGM Heyeti'nde, Asker Üye Kıdemli Hakim Albay Abdülkadir Davarcıoğlu yer almayacak. DGM'lerin sivilleştirilmesine ilişkin Anayasa değişikliği uyarınca duruşmalara, Davarcıoğlu'nun yerine yedek üye Mehmet Maraş katılacak.

Son pişmanlık
TCK'nin 146'ıncı maddesinde yer alan "Vatanı ihanet ve ülkeyi bölmeye teşebbüs" suçundan hakkında "idam" cezası istenen Öcalan'ın, daha önceki ifadelerinde olduğu gibi, PKK'nın eylemlerinden duyduğu pişmanlığı dile getireceği ve PKK üzerinde hâlâ söz sahibi olduğunu ileri sürerek akan kanın durması konusunda üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu belirteceği öğrenildi. Öcalan'ın bu aşamada, "idam" edilmemesi konusunda "örtülü" talepte bulunacağı da belirtiliyor. Bu arada Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı İngiliz Parlamenter Lord Russel Johnston, TBMM'nin, DGM'lerin yapısı ile ilgili yaptığı anayasal değişikliğin memnuniyet verici olduğunu söyledi. AKPM Türkiye raportörü Macar parlamenter Andreas Barsony de Apo duruşmasının adil bir biçimde sürdüğünü belirtti.

Ersin BAL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır