kapat

22.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Memurluk sınavına başvurular başladı
ÖSYM tarafından yapılacak olan Devlet Memurluğu Sınavı'na türban yasağına uymayanlar giremeyecek

HÜKÜMET ortakları DSP ile MHP arasında sorun olan Devlet Memurluğu Sınavı'na (DMS) başvurular başladı. Başvurular, 5 Temmuz'a kadar sürecek. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak olan sınavda türban yasağı uygulanacak.

Sınava, genel ve katma bütçeli kurumlara, bu kurumlara bağlı döner sermayeli kuruluşlara, kanunlarla kurulan fonlar ve kefalet sandıklarına, il özel idareleri ve belediyelere, il özel idarelerine, SSK ve benzeri kurumlara ve belediyelerin kurdukları birliklere, bu birliklere bağlı döner sermayeli kuruluşlara ilk defa memur olarak atanacak kişiler girecek. Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve bağlı ortaklıkları da personel alımında bu sınavın sonuçlarını kullanacak.

Türban yasağı
1999-DMS Kılavuzu, başvuru belgesi ve sınavda yöneltilecek soru örnekleri, illerde valilikler, ilçelerde kaymakamlıklar ve ÖSYM sınav merkezlerinde açılacak başvuru bürolarından temin edilebilecek. Adaylar, sınav kılavuzları için 1,5 milyon lira, sınav ücreti için de 10 milyon lira ödeyecekler.

Sınav, ilköğretim (ortaokul), ortaöğretim (lise ve dengi okul), ön lisans (iki yıllık meslek yüksekokulu) ve lisans (4 ve daha fazla yıllık yükseköğretim) programlardan mezun olanlar için 4 ayrı düzeyde yapılacak. Sınavda türban yasağı da uygulanacak. Başı örtülü adaylar, salon görevlileri tarafından kural dışı olarak sınava alınsalar bile, bu adayların sınavları ÖSYM tarafından geçersiz sayılacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır