kapat

22.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Turizmi kurtarmak için çok kapı aşındırdım"
Turizm Bakanı Erkan Mumcu, 18 Haziran'daki Bakanlar Kurulu'nda alınan ve sektörün rahat nefes almasını sağlayan turizme yönelik kararlar için, "Bu kararların alınmasını sağlamak için az kapı aşındırmadım" dedi. Mumcu ana başlıklarla sorularımızı şöyle yanıtladı:

* 15.3 TRİLYONLUK EK KAYNAK Bu kaynak tanıtma ve yatırımlar için kullanılacak. Her iki konuda da ortak strateji izlenecek. Yani tanıtım ve yatırımda hizmetten yararlanmada faturayı paylaşacağız. Bunun için biraraya gelip, kaynağı nasıl kullanacağız, kim ne istiyor diye bakacağız. Bir hafta içinde tanıtım stratejilerinde karara varırız.

* TANITIM STRATEJİSİ Bu yıl için yurtdışına yönelik pazarlama faaliyetleri, 2000 yılına yönelik olarak ise total ülke imajına dönük tanıtım faaliyetleri yapılmasını öngörüyoruz. Temmuz ayında pazarlama faaliyetlerimiz başlar. Ayrıca, Şehir Tanıtma Komiteleri oluşturulacak. Bunlar vakıf, dernek çatısı altında, tüzel kimlikte olacak.

* TANITMA KONSEYİ Bu konuda Devlet Bahçeli'nin başkanlığında bir komisyon oluşturuldu. İlk toplantısını da yarın (bugün) yapacak.

* ŞİRKETLERE KREDİ Finansal sorunları olan işletmeler için 14 trilyon liralık kaynak, bir hafta-10 gün içinde Hazine'den Eximbank'a aktarılacak.

Şule TÜRKER


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır