kapat

22.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sabancı maden suyu satacak
Danonesa'nın Bolu'da 11 milyon dolarlık Akmina Maden Suyu Fabrikası açıldı

Dünya gıda sektörünün önde gelen kuruluşu Danone ile Sabancı Grubu'nun ortaklığıyla kurulan DanoneSA'nın Bolu'daki Akmina Maden Suyu Fabrikası, törenle açıldı. Toplam 100 kişinin çalıştığı yıllık 50 milyon litre kapasiteli fabrikaya, 11 milyon dolarlık yatırım yapıldı. İhracatı da planlanan Bolu dağındaki kaynaktan sağlanan Akmina maden suyu, başta kalsiyum olmak üzere zengin mineraller içeriyor.

Fabrikanın açılışında konuşan Sabancı Holding Başkanı Sakıp Sabancı da Danone'nin dünyada sadece Türkiye'de ortak seçtiğine işaret ederek, "Ben değişime varım, yani teknolojiye varım, ülkeme ufuk açacak işlerde varım" dedi. Maden suyu üretiminde bir dönem sadece Kızılay'ın bulunduğunu, daha sonra bu alana özel sektörün girmesiyle rekabet doğduğunu anlatan Sabancı, "Şimdi bizim girişimimiz yeni bir ufuk açacak. Rekabeti kişnetecek" diye konuştu.

Sabancı, konuşmasında George Soros ile cumartesi günü evinde görüştüğünü, Soros'un ayrılırken, 'Ben Türkiye'yi az tanıyormuşum. Türkiye çok ileriye gidecek memleket' dediğini aktardı. Sabancı, "Bu numuneleri çoğalttık mı, görmeyen gözlere soktuk mu, duymayan kulaklara tıktık mı, böyle güzel numuneler daha çok çıkar" dedi.

'Daha daha büyüğüm'
Sabancı, Holding'in değerinin Amerikan Forbes dergisinin açıkladığı rakamların çok üstünde olduğunu söyledi. Sabancı, açılıştan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye'de vergiler açıklanıyor. İlk 10'da 6 tane Sabancı var. Tanrıya şükürler olsun inanılmaz bir şey. Yalnız borsadaki 6 en büyük şirketi sıralarsak, 6. sırada Koç Holding olmak üzere 2'si kamu, 4'ü özel sektör şirketi. Bunların 2'si de Sabancı şirketi. Benim 2 şirketimi koysan o denilen rakamlardan daha fazla. Ancak, onlar öyle demişler" diye konuştu. Sabancı, daha da büyük olduklarını ifade ederken, "Sabancı daha büyük, daha daha büyük. Aradaki mesafe daha daha büyük" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır