kapat

22.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hatemi'nin teklifi bomba gibi düştü
İran Cumhurbaşkanı'nın, İsrail ile yıllar sonra yeniden diyalog başlatmak istediği yönünde çıkan haberler ortalığı karıştırdı

İran'In İsrail'e el altından "görüşmeler başlasın" diye teklif götürdüğü iddiaları dün bomba etkisi yaptı. İran gazeteleri dünkü baskılarında Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi'nin onlarca yıldır devam eden İsrail-İran düşmanlığına son vermek istediğini yazdı. Haber İsrail gazetelerinde de manşetlere taşındı. Haaretz gazetesi, Hatemi'nin iki ülke arasındaki şüphe ve güvensizlik duvarını yıkmaya çalıştığını kaydetti.

"Propaganda"
Haber önceki gün İngiliz basınında patlamıştı. İngiliz gazeteleri Hatemi'nin Londra yönetimine bu konuda teklif sunduğunu, Londra'nın durumdan İsrail'i haberdar ettiğini öne sürmüştü. İsrail'in eski Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun yardımcısı David Barillan, konuyla ilgili bir soruyu "Bilmiyorum. Bilgim yok" diye cevaplarken, İran Dışişleri Bakanı Kemal Kharazi de "Bu tür açıklamaların Siyonist propagandanın ürünü" olduğunu söyledi.

Casus açıklaması
1979 İslam Devrimi'nden önce İran ile iyi ilişkileri bulunan İsrail, şu anda Tahran yönetimi tarafından "Küçük Şeytan" olarak görülüyor.

Ancak İran'da iki yıl önce seçilen Hatemi ile başlayan değişim süreci, son dönemde Mollalar'la reformcuları karşı karşıya getirdi. İngiliz gazeteleri Hatemi'nin "iki ülkenin nükleer silahlarından arındırılmasını ve birbirleri için tehdit unsuru olmaktan vazgeçmelerini" isteğini yazdı.

Bu arada İran, casusluk yaptıkları gerekçesiyle tutukladığı 13 kişinin hepsinin Musevi asıllı olmadığını ama hepsinin İsrail adına casusluk yaptığını açıkladı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır