kapat

22.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Konsol Canavarı
Otomobil konforu için üretilen cihazların fazla gelişkin olmaları, hele televizyon yayınlarını almaları bizim ülkemizin yollarına uygun değil.

Zaten yeterince kaza oluyor. Ama Japonlar trafik sıkışıklığının tadını çıkarmaya bayıldıkları için, hem MD çalan, hem TV yayını alan, AM/FM radyosu ve 4 x 30 watt amplifikatörü olan bir minik canavar üretmişler. Panasonic tarafından üretilen bu cihazın Japonyadaki fiyatı yaklaşık 700 milyon lira. Madem televizyon fonksiyonu da var o zaman ekranı nerede diye soruyorsanız, o içeriden yatık olarak çıkıyor ve açısını değiştirerek dikleşiyor. Ekranın köşegen uzunluğu 16 cm.

Zenginler Kulübü
Forbes dergisi tarafından yayınlanan son 'dünyanın en zenginleri' listesinde, ilk dört sıranın üçü eski ve yeni Microsoft patronları tarafından paylaşılmış durumda. Tabii en başta Bill Gates yer alıyor.

Microsoft'u 1975'de kuran Gates'in serveti 14 yılda 90 milyara ulaşmış. Şirket hisselerinin aşırı değerlenmesi sonucu nisan ayında bir ara 100 milyar barajını bile aşan Gates'in en yakın takipçisi, 36 milyar dolarlık servetiyle yatırımcı Warren Buffett. Microsoft kurucularından Paul Allen (bir süre önce Gates'le yolları ayrılmıştı) 30 milyar dolarla üçüncü sırada, halen şirketin başkanı olan Steven Balmer ise 19.5 milyarla dördüncü.

Bu arada, listedeki ilk yedi sıranın Amerikalılar tarafından paylaşılmış olduğu da hemen dikkat çekiyor. Gene bilişim sektöründen, Dell Computer Yönetim Kurulu Başkanı Michael Dell de 16.5 milyar dolarlık servetiyle 10. sırada yer alıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır