Trabzonspor, 27 Haziran'daki Olağanüstü Kongre'ye hazırlanırken, başkan Mehmet Ali Yılmaz, yeniden aday olmaktan vazgeçme noktasına geldi. Bordo-mavili camia içindeki tüm grupların, muhalefette yer alan ancak başkanlığa adaylığını açıklamayan eski başkan Faruk Özak'ın etrafında birleşmesi Yılmaz'ı rahatsız etti.
Yılmaz'ın yakın çevresine kendisine vefasızlık yapıldığından yakındığı ve aday olmaktan vazgeçebileceğini söylediği bildirildi. Bu arada teknik direktör adaylarından Şenol Güneş'in de teklifi kabul etmek için Faruk Özak ya da onun desteklediği birinin başkan olmasını beklediği öğrenildi.
Yılmaz'ın Antalya'da eski futbolcular ve teknik adamlarla yaptığı toplantıya Şenol Güneş, Ali Kemal Denizci, Turgay Semercioğlu, Hüseyin Tok ve Serdar Bali'nin gelmemesi de Yılmaz'ın canını sıktı.