kapat

08.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bir de atların nalları düşmese
Türkiye'den yurtdışına kaçırılan tarihi eserlerin geri getirilmesini sağlamak amacıyla Roma dönemine ait giysiler ve atlı bir arabayla Antalya'dan yola çıkan heykeltraş İsmail Kurt, Fethiye'ye geldi.

Kendisine yardımcı olan arkadaşıyla birlikte Antalya-Fethiye arasındaki yolu 6 günde alan İsmail Kurt, atlı arabası ve ilginç kıyafetiyle ilçede yerli ve yabancı turistlerin ilgisi çekti. Kurt'un en büyük sıkıntısı atların sık sık nallarının düşmesi.

Kendilerine antik çağdan esinlenerek "Meindros Yolcuları" adını verdiklerini söyleyen İsmail Kurt, Türkiye'den kaçırılan tarihi eserlerin geri dönmesi, toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi ve cezaların arttırılması için yola düştüklerini belirterek, "Antalya-Berlin arasını 217 günde almayı hedefliyoruz. Son durağımız Berlin'de Zeus Sunağı'nın sergilendiği müzenin önü olacak. Her gittiğimiz yerde bu konuyla ilgili imza kampanyası başlatıyoruz. Eserler dönünceye kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

Ender ÖZER


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır