kapat

08.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
IMF: Mali destek kararlılığa bağlı
Yapısal reformlar ve anti-enflasyonist politikalarda kararlılık görürsek, mali destek verebiliriz

Türkİye Masası Şefi Carlo Cottarelli başkanlığındaki IMF heyeti, 15 Haziran'da Türkiye'ye gelecek. İlk iki gün İstanbul'da özel sektör ve finans çevreleri ile görüşmeler yapacak olan heyet, 17 Haziran'da Ankara'ya geçerek temaslarına başlayacak.

Ankara'da ilgili kamu kuruluşları ile görüşecek olan IMF heyeti, 28 Haziran'da Türkiye'den ayrılacak. Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli başkanlığındaki IMF heyetin yanı sıra İcra Direktörü Willy Kiekens de, Türkiye'ye geliyor.

IMF heyetinin yapacağı görüşmelerin, son kısmına katılacağını söyleyen Kiekens, "Hükümet ile yapılacak bu ilk tur görüşmelerde, yapısal reformlar ve anti-enflasyonist politikalarda kararlılık görürsek, daha sonra bir anlaşma yaparak mali destek sağlayabiliriz" dedi. Willy Kiekens, Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli başkanlığındaki IMF heyetinin, 4. madde olağan konsültasyon çalışmaları çerçevesinde, yeni Hükümet ile yapacağı ve "ilk tur" olarak isimlendirdiği görüşmelerin, bir anlaşmaya zemin oluşturabileceğini vurguladı.

Yeni hükümetin, Türkiye'nin ekonomik sorunlarının çözümü için, gerekli yapısal reformları uygulayabilmesi açısından başarılı olmasını dilediklerini belirten Kiekens, bu ekonomik politikaların, parlamento tarafından onaylanmasının ise hükümetin kararlılığını göstereceğini ve önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye ile IMF arasında daha önce imzalanan 18 aylık "Yakın İzleme Anlaşması"nın süresi, bu ay sonunda sona eriyor.

Zor dönemeç
IMF ile Hükümet arasında 17 Haziran'da başlayacak görüşmeler özellikle değişen hedefler ve yapısal reformlar doğrultusunda olacak. IMF değişen enflasyon, faiz dışı fazla hedefi, düşen vergi gelirleri ve memur maaşı ile destekleme alımları konularında hükümetin açıklamalarını dinleyecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır