kapat

29.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bu tablodan istikrar çıkması mucize
Sabancı, "Seçim kanununu değiştirmedikçe bu koalisyondan istikrar çıkması mucize olur" dedi

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, yeni kurulacak hükümetin bir numaralı konusunun, Seçim Kanunu'nu değiştirmek olduğunu belirterek, "Akıllı düzenlemeler yapmadıkça, Seçim Kanunu'nu değiştirmedikçe, bu koalisyondan istikrar çıkması mucize olur" dedi. İstanbul Tekstil Üreticileri Derneği'nce Hilton Oteli'nde düzenlenen toplantıda 'tekstil sektörünün sorunları' ele alındı. Sabancı, Seçim Kanunu'nun değiştirilmesi gerektiğini savunarak, aksi taktirde 5 yıl geçse dahi yine seçimle karşı karşıya kalınacağını söyledi.

"Dünya realiteleriyle Türkiye realitelerini evlendirmeliyiz" diyen Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü: "O zaman parti liderlerine diyoruz ki, evvela bu konu üzerinde anlaşın, bakanlıkları nasıl bölüşeceğinizi ondan sonra tartışın. Birliğe, beraberliğe bundan başlayacağız derlerse, ancak o zaman istikrar çıkar. Bunları yaparken de zamanlamayı iyi koysunlar. Sandalyeye anormal oturan Başbakan ve Başbakan Yardımcısı yanıyor. Alev var koltukta... Nereye otursan elin kolun yanıyor. Bu sandalyeyi kim bu hale getirdi? Alayımız getirdik. Bundan kurtulmanın yolunu bulalım. Seçim Kanunu'nu gücü, istikrarı getirecek şekilde değiştirelim."

Özelleştirme rotalı
Bazı partilerin, 'özelleştirme iyidir, ancak evvela özerkleştirme yapalım' dediklerini hatırlatan Sabancı, "Zaten sen rotarlısın" dedi. Sabancı, bankalarda da yangın olduğunu belirterek, "Hastalık sadece bir yerde, bankaları denetlemede... 'Bankaları denetlemeyeyim' dediğin zaman bu topu taca atmak olur. Daha akıllı kanunlar yapılmalı, ancak sen önce mevcut kanunlarla, ciddiyetle denetleme yap" diye konuştu. Türkiye'de bugün, 'fabrika yapma, istihdam yapma, devlet kağıdı al' diye boru çalındığını savunan Sabancı, devletin bankalara, 'faize yatır risk alma' dediğini, bankaların para kazanmadığını, devletin onlara lutfettiğini söyledi.

Peşin vergi kalksın
Sakıp Sabancı, devletin sadece verenden vergi aldığını, vermeyenlerin açıkgöz sandalyesine oturduğunu ifade ederek "Böylebir durumda vergi, verenlere ağır geliyor. Onlara bir de yüzde 25 peşin vergi getiriyorsun. Vermeyenleri yakalamaya öncelik ver ve sonra peşin vergileri akıllı getir. Bu ya kaldırılsın ya da yüzde 10'a indirilsin" diye konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır