kapat

10.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Ecevit İran'a tepki gösterdi
BAŞBAKAN Ecevit, İran'da Merve Kavakçı lehine gösteriler için "Biz İran'ın içişlerine karışmadığımız halde maalesef İran Türkiye'ye kendi ideolojisini ihraç etme yolunda çabalarını sürdürüyor" dedi. İran'ın PKK terörüne de ev sahipliği yaptığını söyleyen Ecevit, "Komşulukla, bağdaşmayacak ilişkiler. Ben Sayın Hatemi'nin daha çağdaş bir rejim getirmeye çalıştığına inanıyorum, fakat sanırım İran'da bazı çelişkiler var." diye konuştu. Ecevit, "Merve Kavakçı'nın ABD vatandaşlığı nedeniyle Türk vatandaşlığı vatandaşı olması konusunda Türkiye'den izin almadığı söyleniyor. Karar, sizin Bakanlar Kurulu'nun elinde" diyen bir gazeteciye de "Evet, onu inceleyeceğiz" dedi.

Filistin elçisinden Merve'ye ders
TÜRBANIYLA krize yol açan FP'li Merve Kavakçı'ya Müslüman Büyükelçi'den "türban" dersi geldi. Filistin Devleti'nin Ankara'da Büyükelçisi Fuad Ben Mahmud Yasin, SABAH'a gerçek Müslüman'ın, en büyük erdeminin bulunduğu ortama uyum sağlaması olduğunu vurgulayan Yasin "Başını açmanın veya kapatmanın İslam'la ilgisi yok." diye konuştu. İslam'ın doğasında laikliğin bulunduğunu savunan Yasin, Kavakçı'nın konferansına katıldığı Filistin İslami Birliği'nin küçük bir grup olduğunu Filistin Devletiyle ilgisi olmadığını söyledi.

İbrahim GÜNDÜZ

Altındağ'da türbana onay!
ALTINDAĞ Belediye Başkanı Ziya Kahraman, Belediye Meclisi'nin türbanlı üyesi Havva Bektaş'ın görevini yapmaya devam edeceğini bildirdi. Kahraman, dün düzenlediği basın toplantısında Anayasa ve kanunlarda aksi yönde bir yasak olmadığını savundu. Gazetecilerin "Türbanlı üye bu şekilde görevini yapmaya devam edecek mi?" sorusu üzerine Kahraman, "Tabii edecek. Halkın seçtiği bir meclis üyesi hakkında bizim herhangi bir işlem yapmamız mümkün değil. Ancak kanunlar nezdinde yapılması gereken birşey varsa kanuni merciler yaparlar" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır