|
|
Sırp çocuklara mektup
"Sırp Çocuğa Mektup Yarışması"nda dereceye girenlerin ödülleri, Kosovalı mültecilerin barındığı misafirhanede verildi
Murat SAVAŞ
TÜRK Eğitim Gönülleri Vakfı'nın (TEV) yönetici veli ve çocuklardan oluşan 30 kişilik kafilesi, dün, vakfın başlattığı "En sevdiğim oyuncağım ve giysim artık senin" kampanyası çerçevesinde toplanan oyuncak ve giyim eşyalarını teslim etmek üzere Kırklareli'ndeki Gaziosmanpaşa Göçmen Misafirhanesi'ndeydi.
Aynı gün TEV'in ilköğretim öğrencileri arasında düzenlediği "Sırp Çocuğa Mektup Yarışması"nda dereceye giren çocukların ödülleri de verildi. Kosovalılar, "Sırp Çocuğa Mektup" yarışmasında ödül almayı hak eden öğrenciler için bir dizi etkinlik de düzenledi. İzmit Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği folklör ekibi de yaptığı gösteride Kosova'daki Sırp vahşetini dramatize etti.
Ödüller Vali'den
Türk ve Kosovalı çocukların tanışıp kaynaşma fırsatı bulduğu törende, yarışmanın birincisi olan Koç Özel İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi Utku Sözeri, ikinci olan Ankara Çankaya İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrdencisi Özge Yılmaz ve üçüncü olan Adapazarı Sabiha Hanım İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Büşra Özdoğan'a başarı belgelerini Kırklareli Vali Yardımcısı Caner Yıldız verdi.
DSP İstanbul Milletvekili Sulhiye Serbest'in de katıldığı törende, TEV Genel Müdürü Kemal Kafadar yarışmaya katılan öğrencilerin Sırp çocuklara yazdıkları mektupların kitap haline getirilerek bastırılacağını söyledi. Kafadar, isteyen Kosovalı çocukların da Sırp çocuklara mektup yazabilmeleri için için kamp yöneticilerine bol miktarda antetli kağıt ve zarf teslim etti.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|