kapat

06.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eti Menkul borsayı halka götürecek
Özelleştirilmesinin ardından bankacılık sektöründe atılım içine giren Etibank, aracı kurum faliyetinde de ön sıralara yerleşti.

Eti Menkul Değerler Genel Müdürlüğü'nün Beyoğlu'ndaki yeni binasının açılışında koşan Medya Holding Murahhas Azası Şükrü Karahasanoğlu, şirketin Türkiye'nin bir çok bölgesinde açtığı seans odaları sayesinde borsayı Anadolu'daki küçük yatırımcının ayağına götürdüğünü ve sermayenin tabana yayılması konusunda önemli bir hizmet gerçekleştirdiğini belirtti.

Etibank Genel Müdürü Zeki Ünal da SABAH'a yaptığı açıklamada banka olarak Eti Menkul Kıymetler'e desteklerinin süreceğinin altını çizerek "Şubelerimiz Eti Menkul'ün acenteleri şeklinde çalışıyor. Ayrıca Anadolu'daki şube açarken bina seans odası açılmasına müsait mi, bu kıstasa da önem veriyoruz" dedi.

6 ayda büyük işler
Şükrü Karahasanoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Eti Menkul'un altı aylık bir şirket olmasına rağmen, sermayenin tabana yayılmasında önemli bir görev üstlendiğini belirtti. Karahasanoğlu Etibank ve Eti Menkul'ün özelleştirmeden sonraki performansı konusunda şu bilgileri verdi:

"Banka özelleştirildiğinde 1700 olan çalışan sayısı 200'e inmişti. Neredeyse hiç kredisi yoktu. Ama o tarihten bu yana geçen süre içinde aktifleri 1.2 milyar doları aşan, 151 şubeli bir banka oldu. Özelleştirmeden önce zarar eden konumdan yüksek ölçüde kâr eden ve geçen yıl itibariyle devlete 3 trilyon civarında vergi veren bir kurum haline geldi. Bunlar, özel sektörün rekabetçi anlayışının en iyi örneği. Bunun diğer kamu kurumlarına, bankalar ve fabrikalara da örnek olmasını istiyoruz."

Eti Menkul başarılı
Eti Menkul Kıymetler'in de özelleştirme ile devralındığını hatırlatan Karahasanoğlu şunları söyledi: "Eti Menkul Kıymetler o zaman da vardı. Ama hiç faaliyeti olmayan atıl bir kurumdu. Bugünkü Eti Menkul ise yurtçapına yayılmış 34 seans odası, piyasadaki toplam işlem hacminde yüzde 1 paya sahip, 5000'in üzerinde müşterisi olan bir kurum. Aracı kurum sıralamalarında kısa sürede üst noktalara gelen bir kuruluş. Ordu'da Burdur'da Erzincan'da seans odası açmış. Bu insanların borsayla tanışmasında aracı olmuş. Eskiden kahvelerde kuyumcularda alım satım yapılan hisse senedi bugün bir banka ortamında yüksek teknoloji ile alınır olmuş. Ülkeyi geliştirecek olan tarz bu. Etibank ve Eti Menkul'e baktığımızda ülkenin kalkınması için geçerli olan yolun bu olduğunu görüyoruz".

'Anadolu'da büyük potansiyel var'
Etİ Menkul'ün faaliyetlerinin sermayenin tabana yayılması anlayışını taşıdığını ve Anadolu'da büyük bir yatırımcı potansiyeli olduğunu anlatan Etibank Genel Müdürü Zeki Ünal ise şu açıklamayı yaptı:

Eti Menkul'ün 34 seans odası var. Bunlar hep büyük kentlerde var sanılıyor ama Anadolu'da da büyük potansiyel mevcut. Biz artık yatırımlarımızı yaparken Eti Menkul'ün de yararlanacağı yerler seçiyoruz. Şube müdürlerimiz de müşterilerine borsayı da bir yatırım aracı olarak tavsiye ederek yardımcı oluyor. Eti Menkul Kıymetler'in sermayenin tabana yayılması konusunda bu alanda çalışan başka bankalar ve aracı kurumlara oranla daha başarılı olduğunu da ifade eden Ünal, "Artık yoğun bir talep var ve bunu karşılamakta zorlanıyoruz. Bu nedenle yeni şubeleri seans odası açılacak şekilde geniş yerlerde yapmaya çalışıyoruz."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır