|
|
Akbil sanıklarına Akbil'li protesto
"Akbil soruşturması"nda gözaltına alınan 33 kişiden 18'i DGM, 15'i savcılıklar tarafından serbest bırakıldı. Sanıkları bir grup ellerindeki Akbil'lerle portesto etti
MALİ ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan İGDAŞ Genel Müdürü Fuat Şengül'ün de aralarında bulunduğu 4'ü kadın 33 kişi, "Suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturdukları ve bu teşekkül vasıtasıyla kamuyu zarara uğrattıkları" gerekçesiyle İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Bu arada Mali ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, sorgulanan kişilerle birlikte ele geçirilen paralar ve naylon faturaları basına gösterdi.
Soruşturma çerçevesinde yürütülen operasyonlarda gözaltına alınan 77 kişiden 44'ü, daha önce ayrı ayrı gönderildikleri İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nca serbest bırakılmıştı. DGM Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı sorgulamanın ardından dün de sanıklardan 15'ini dosya hakkında görevsizlik kararı vererek "suç işledikleri iddia edilen" bölge adliyelerine gönderdi. 18 sanık ise DGM Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlardan Lütfi Kara, askerlikle ilgili problemi nedeniyle Asayiş Şubesi Müdürlüğü'ne götürüldü.
Sanıkların tamamı serbest
DGM'nin dosyayı bölmesi üzerine aralarında Ahmet Hamdi Pınarcık'ında bulunduğu Lonca Şirketi ile ilgili zanlılar Şişli Adliyesi'ne, İGDAŞ Genel Müdürü Fuat Şengül ile diğer çalışanlar Eyüp Adliyesi'ne ve aralarında BELBİM yetkililerinin de bulunduğu diğer zanlılar da Sarıyer ve Zeytinburnu adliyelerine sevk edildiler. Akbil sanıklarının tamamı çıkarıldıkları savcılıklar tarafından serbest bırakıldılar.
SALİH AYDIN-SERDAR CANIPEK (SHA)
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|