07 Nisan 2007 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sabah'a ödül yağdı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce (TGC) düzenlenen 2006 yılı ''Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'' 14 Şubat'ta belli oldu.

Sabah Gazetesinden köşe yazarı Umur Talu "Saygı kıtlığı" yazısı ile köşe yazısı dalında, muhabir Pervin Metin Rıza Çalımbay röportajı ile başarı ödülü kazandılar. SABAH.COM.TR en iyi internet çalışması ödülüne layık görüldü. Ayrıca SABAH yazarlarından Hıncal Uluç, Sunay Akın ve Nebil Özgentürk'ün TV8 için hazırladığı Yaşamdan Dakikalar "Yılın En Başarılı Kültür Sanat" programı seçildi.

Ödül töreninin ayrıntıları için tıklayınız

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce en iyi internet çalışması ödülüne layık görülen www.sabah.com.tr, TRT Radyo 1'de yayınlanan Net Var Net Yok* programına konuk oldu. Programa sabah.com.tr'yi temsilen Merkez Bilgi Grubu Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Mahmut Kurşun katıldı.

Söyleşiyi dinlemek için tıklayınız.

*Net Var Net Yok; bilişim sektöründeki son gelişmeleri ve internet ile ilgili bilgileri dnileyicileriyle paylaşan bir program. Her hafta perşembe günleri saat 15.30 ile 16.00 arasında yayınlanıyor. Programın içerisinde "Net'imize Takılanlar', "Konu Net Konuk Net', "Haftanın Siteleri", "En Yeniler" ve "Ödül Net" bölümleri bulunuyor. Programda daha çok kurumsal alt yapısı olan, insanları bilgilendiren, hayatı kolaylaştıran ya da eğlendiren veya sanal alemin renklerini yansıtan konu ve konuklar tercih ediliyor. Vericiler vasıtasıyla bütün Türkiye, internet yoluyla da bütün dünya kapsama alanına giriyor. Program ekibi, Prodüktör Ali Fuat Gülmez, Program Danışmanı Sistem Analisti Burak Barutçu, Spiker Tülay Tüzün ve Yapım Yardımcısı Gonca Gürgen'den oluşuyor.

GAZETECİLİK ÖDÜLLERİ
TGC'den yapılan yazılı açıklamada, ''Gazetecilik'', ''Radyo-TV'' ve ''İnternet'' alanında oluşturulan seçici kurulların yaptığı değerlendirmeler sonucu ödüle değer görülen gazetecilerin belirlendiği bildirildi.

Seçici kurulların yaptığı değerlendirme sonucu ''Gazetecilik'' alanında ''Haber'' dalında ödül kazanan gazetecilerin konu kategorileri ve haber başlıkları şöyle:
-Siyasal; Semire Sibel Hürtaş-ANKA, ''Deprem Yağması Askeri Mahkemede''.
-Ekonomi; Necati Doğru-Vatan Gazetesi, ''Gizlenen Kazık''. Bu dalda Akşam Gazetesi'nden Ahmet Ünsal'ın ''Çalışmadan emekli oldular'' haberi, övgüye değer bulundu.
-Çevre Eğitim; Ümran Avcı-Milliyet Gazetesi, ''Kaçak kuran kursundan ailelere ilanlı çağrı''.
-Kültür Sanat; Önay Yılmaz-Milliyet Gazetesi, ''Tuhaf Rehber''.
-Spor; Pervin Metin-Sabah Gazetesi, RIZA ÇALIMBAY.

''Köşe yazısı'' dalında Umur Talu'nun Sabah Gazetesi'nde yer alan SAYGI KITLIĞI başlıklı yazısı ödüle değer bulunurken, Tercüman Gazetesi'nden Erhan Öztürk'ün ''Dubai Towers ve Bilinmeyenler'' başlıklı haberi ''Araştırma'' dalında ödül aldı. Bu dalda, Hürriyet Gazetesi'nden Ersin Kalkan'ın ''Son 1244 Rum'' başlıklı araştırması da övgüye değer görüldü.

''Röportaj'' dalında Hürriyet Gazetesi'nden Gülden Aydın ''O gün saat 18.00'' başlıklı yazısıyla ödül kazanırken, bu dalda ayrıca Posta Gazetesi'nden Mert Ali Başarır'ın ''Tiplemeler'' yazısı övgüye değer bulundu.
''Spor Köşe Yazısı'' dalında ise Vatan Gazetesi'nden Zeki Çol'un ''Bırakalım da batalım mı?'' yazısı ödüle layık görüldü.

SAYFA DÜZENİ, KARİKATÜR VE FOTOĞRAF

''Sayfa Düzeni'' dalında ''Birinci Sayfa Düzeni'' kategorisinde Hürriyet Gazetesi'nden Arif Dizdaroğlu ödül kazanırken, Zaman Gazetesi'nden Mustafa Sağlam ise övgüye değer bulundu. ''İç Sayfa'' kategorisinde Akşam Gazetesi'nden Doğa Özkan ödüle layık bulunurken, ''Spor Sayfası Düzeni'' kategorisinde ise Milli Gazete'den Ali Yüksel ödül kazandı. Bu dalda Fanatik Gazetesi'nden Serdar Dinçbaylı övgüye değer bulundu. ''Karikatür'' dalında Tempo Dergisi'nden Cihat Hazerdağlı ''Yaşasın Basın Özgürlüğü'' lejantlı karikatürü ile ödüle değer görülürken, ''Fotoğraf'' dalında Hürriyet Gazetesi'nden Şenol Çakır ''Üst kimlik, alt kimlik'' fotoğrafıyla ödül kazandı. Bu dalda, Vatan Gazetesi'nden Halit Kayacan-Haydar Tanışan'ın ''Saklayamazdık'' fotoğrafı övgü aldı.

RADYO-TELEVİZYON

''Radyo-Televizyon'' alanında seçici kurulun ödüle değer gördüğü gazeteciler ile ödülleri şunlar:-TV Haber; Bu dalda kurul birincilik ödülü vermedi. CNN Türk'ten Didem Arslan'ın ''Kaçak ambulanslar'' haberi övgüye değer görüldü.
-TV Haber Program; Emine Başak Şengül-CNN Türk
-''AB Yolunda Çocuk İşçiler''. Bu dalda yine CNN Türk'ten Şebnem Başak Çubukçu'nun ''Türkiye'de restorasyon makyajı'' programı övgüye layık bulundu.
-TV Belgesel; Bu dalda da birincilik ödülü verilmedi. TRT2'den Erdoğan Şentürk'ün ''Oyuncakların dili'' belgeseli övgüye değer görüldü.
-TV Kültür-Sanat-Magazin; Yaşamdan Dakikalar Ekibi-TV 8.
-TV Kamera Çalışması; Bahadır Öktem-Ali Koray Uzun-CNN Türk, ''TAYAD'lılara linç girişimi''.
-Radyo Haber Program; Murat Erdin-Best FM, ''Konuşan Türkiye'' programı.
-İnternet; SABAH.COM.TR internet çalışması ödül alırken, ''ajansspor.com'' da övgüye değer bulundu.

NEZİH DEMİRKENT ÖZEL ÖDÜLÜ TAYLAN ERTEN'E

Bu arada TGC'nin eski başkanlarından merhum Nezih Demirkent adına koyduğu özel ödül de ''Mesleki çalışmalarının yanı sıra TGC tarafından gerçekleştirilen yerel medya eğitim seminerlerine ve Anadolu toplantılarına katkıları'' nedeniyle gazeteci Taylan Erten'e verildi.




Temiz İnternet Kampanyası
SABAH gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla "Temiz İnternet" kampanyası başlattı.. İnternette...
Fatih'in yaktığı Matrix Tarikatı
Da Vinci modası bizdeki esrarlı örgütleri unutturdu. İşte Fatih'in diri diri yaktırdığı tarihin ilk...
Tartışma yaratan andıç
Genelkurmay'ın basın kuruluşlarını takip edip hazırladığı andıçın detayları büyük gürültü koparttı. İşte...
Kadir Has'ın anıları
Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden hayırsever işadamı Kadir Has'ın yaşamı birbirinden ilginiç anılarla...
Sahte şehide anıt mezar
Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde tarihi skandal: İGDAŞ sponsor oldu. Sahte şehide anıt mezar...
Çankaya Savaşları
SABAH, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle bugüne kadarki Çankaya seçimlerini büyüteç altına alan bir...
Mortgage yasalaştı
Kamuoyunda mortgage (tutsat) olarak bilinen tasarının Meclis'ten geçerek yasalaşmasının ardından konut...
Küresel ısınma
Amerikan, İngiliz ve Avustralyalı bilimadamları ortak bir raporla dünyanın 10 yıl sonra çevre felaketleri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu