kapat
17.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Zıvanadan çıkacağız

ANAP'ın AB politikasına eleştiriler bizi zıvanadan çıkma aşamasına getirdi Ulusal Program'daki devletin kısa vadeli taahhütlerini 1.5 ayda yerine getirmeliyiz
Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, TBMM'nin yılbaşından bu yana çıkardığı yasalarla Başbakan Bülent Ecevit'i ABD'ye eli güçlü gönderdiğini belirterek, TBMM'nin bundan sonraki gündeminin AB Ulusal Programı'ndaki devletin kısa vadeli taahhütlerini 19 Mart'a kadar yerine getirmek olduğunu söyledi. Yılmaz, partilerine yöneltilen AB konusundaki eleştirilerin kendilerinin "zıvanadan çıkma" derecesine getirdiğini de ifade etti.

Yılmaz, dünkü ANAP grubunda, Ulusal Program'ın devletin taahhüdü olduğunu belirterek, "1.5 ay içinde kısa vadeli hedefleri yerine getirmek zorundayız. Aslında bunların bir çoğunu Anayasa değişikliği ile yerine getirdik. Ancak hayata geçirilmesi için uyum yasalarını bir an önce çıkarılmalıdır. Uyum paketi TBMM'ne gönderildi. Önümüzdeki hafta Genel Kurul'a gelecektir. Bu değişiklikler yapıldığında hayata geçirilmiş olacaktır. Ulusal Program'ın tamamını yerine getirirsek Türkiye, Bulgaristan ve Romanya ile AB genişleme halkasının 2. diliminde yer alacaktır" dedi.

KAYIPLARI DÜŞÜNMEK İSTEMEM
Bu değişikliklerin yapılmaması halinde Aralık 1999'daki Helsinki sürecinden ve bir asrı aşkındır süren Batılılaşma yolunda yapılanların tümünün boşa gideceği uyarısında bulunan Yılmaz, "AB üyelik sürecinden kopmamızın Türkiye'ye nelere mal olacağı konusunda vatandaşlarımızı yeterince aydınlatılmadığına inanıyoruz. Bu çabaları, 'Olmasa da olur, keyfe keder ve Avrupa'nın bizi zora koştuğu' düzenlemeler olarak görenler vardır. Türkiye'nin her yaptığını deneme yanılma metoduyla yaptığı doğrudur. Ama AB, bu yöntemin kullanılacağı alan değildir. AB sürecinden kopmamızın siyasal, ekonomik, demokratik kayıplarını düşünmek bile istemiyorum. AB'ye üyelik ile zarara uğrayacağımız düşüncesinden bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Attığımız adımlar yeterli değil. Tüm enerjimizi bu yönde kullanmalıyız. Hiç değilse bu defa başladığımız işi sonuna kadar götürmeliyiz. 1980'de kaçan fırsatı 2002'de yakalamalıyız" diye konuştu.

BAĞNAZ SOLCU VE SAĞCILAR
Yılmaz, ANAP'ın ortaya koyduğu yeniden yapılanma projesini, icra makamında olmalarına rağmen öneri dile getirmekle eleştirildiklerini de kaydederek, "ANAP'ın hükümete zarar vermeyecek şekilde önerilerini dile getirmesi doğaldır. Bir adım ötesini söylüyorum, bu hükümette bize bağlı bakanlıklarda yapılan yanlışları ortaya koymamızı, eleştirmemizi doğru buluyoruz. Bunu garipsemek yerine takdir etmek gerekir. Bizden yanlışı savunmamız, ört bas etmemiz beklenemez. Merhum Özal'ın dediği gibi buna da alışacaklar" dedi.

ANAP'ın Avrupa Birliği politikalarını eleştirenler için, "Bizi artık zıvanadan çıkma derecesine getirmiştir" diyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bize saldıranlar ya bağnaz en katı solcu, ya da çağın gerisinde kalmış sağcılardır. Bunlar arasında sanki gizli bir ittifak var gibidir. Kim rahatsız olursa olsun, çıkarları zedelenirse zedelensin ANAP, demokratik, sosyal hukuk devleti ve AB üyeliği mücadelesini sürdürecektir. Hiçbir arkadaşım bu şer cephesinden endişe kapılmamalıdır. Bu iğrenç iftiralar, mücadele azmimizi bilemektedir. Danton'un söylediği gibi, 'Çamur atılmaktan korkan devlet adamı olamaz.' ANAP'ın hizmet kervanı menziline adım adım yürümektedir."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır