kapat
17.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

3 şirketin tahtası açılıyor

Uzun bir süredir kapalı olan İhlas Holding, Toprak Factoring ve Toprak Finansal Kiralama yeniden borsada işlem görecek
İhlas Holding, Toprak Factoring ve Toprak Finansal Kiralama hisseleri yeniden borsada işlem görmeye başlacak. 22 Ocak tarihinden itibaren işlem sırası açılan İhlas Holding hisseleri için Takasbank nezdinde 35 bin 582 hesap sayısı bulunuyor. Üç tahtadaki toplam yatırımcı sayısı ise 39 bin 393'e ulaşıyor.

İhlas Finans Kurumu'nun faaliyet izninin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kararıyla kaldırılması üzerine, İhlas grubu şirketlerin Borsa'daki işlem sıraları 12 Şubat 2001 tarihinde geçici olarak işleme kapatılmıştı.

Toprakbank'ın Fon'a devri sonrası tahtaları kapatılan Toprak Factoring ve Toprak Finansal Kiralama hisselerinin ise Takasbank nezdinde 3 bin 811 hesap sayısı bulunuyor. Her 2 şirketin tahtaları, bugün işleme açılacak.

İhlas Holding, Toprak Factoring ve Toprak Finansal Kiralama hisselerinin işlem görmeye başlamasıyla birlikte, tahtası kapalı şirket sayısı 25'e, mağdur yatırımcı sayısı da 232 bin 876'ya gerileyecek. Bu sayıya, Fon'a devredildiği için borsa kaydından çıkarılan şirket ve yatırımcıları dahil değil.

Borsa Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Sarıkaya, tahtaların açılmasının likidite sağlama açısından olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Nazmi Sarıkaya, "Zor bir dönemden geçiyoruz.Yatırımcının nakte ihtiyacı olabilir. Bu anlamda tahtaların açılması ve işlem görmesi likidite sağlama açısından olumlu" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır