kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kurtulmuş: Erbakan'ın makam merakı yok

İSTANBUL/ SABAH
12.04.2009
Siyasi yasağı kalkan Necmettin Erbakan'ın yaptığı basın toplantılarında yer almayan SP lideri Kurtulmuş, partide bir liderlik kavgasının olmadığını savundu..
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinde "genel başkan" ya da "liderlik" sorunu bulunmadığını belirterek, "Sayın Erbakan'ın da böyle bir amacı yoktur. Sayın Erbakan, makam, mevki derdinde olmuş birisi değildir. Kendisinin çok önemli ve değerli görüşleri vardır. Bu fikirlerinden her zaman yararlanacağız'' dedi. Partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Milli Gazete Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Genişletilmiş Divan Toplantısı'nda konuşan Kurtulmuş'a Necmettin Erbakan'ın tekrar partinin başına gelip gelmeyeceği soruldu. Kurtulmuş bir basın mensubunun "Necmettin Erbakan üst üste iki basın toplantısı yaptı. Fakat bu toplantılarda siz yoktunuz. Erbakan'ın tekrar Saadet Partisi'nin başına gelmesi gibi bir durum söz konusu mu'' şeklindeki sorusu üzerine, Erbakan'a yıllardır haksızlık yapıldığını ve seçim yasağının kaldırılmasıyla bu yanlıştan dönüldüğünü söyledi. Kurtulmuş, "Saadet Partisi'nde bir genel başkan ya da liderlik sorunu yoktur. Sayın Erbakan'ın da böyle bir amacı yoktur. Sayın Erbakan, makam, mevki derdinde olmuş birisi değildir. Kendisinin çok önemli ve değerli görüşleri vardır. Bu fikirlerinden her zaman yararlanacağız'' diye konuştu.

'HEDEFİMİZ İKTİDAR'
Hedeflerinin iktidar olduğunu belirten Kurtulmuş, 29 Mart seçimlerinde milletin kendilerini iktidara hazırladığını söyledi. Saadet Partisi'nin bir alternatif olarak ortaya çıktığını belirten Kurtulmuş, "Sloganımız halk tarafından benimsendi. Seçim sonuçları, Saadet Partisi'ndeki yeni yapılanmanın halk tarafından onaylandığının da bir tespiti oldu'' diye konuştu. Kurtulmuş, daha sonra da partiye katılan Tempo TV Genel Müdürü Serdar Akkaya ve emekli albay Ahmet Güney'e parti rozeti taktı.