kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Anayasa kısmen değişecek'

Bülent AYDEMİR
14.03.2009
İLİŞKİLİ HABERLER
'Anayasa kısmen değişecek'
Başbakan Tayyip Erdoğan, Yüksek Hızlı Tren'in ilk seferinde gazetecilerin anayasa değişikliğine ilişkin sorusu üzerine, "Anayasanın tamamını değiştirmeyeceğiz. Kısmi değişiklik yapacağız. Bireysel başvuru, Siyasi Partiler Yasası, Ombudsmanlık, Seçim Kanunu gibi 4 başlığı kapsayan bir şey" dedi. Erdoğan, erken seçim tartışmalarıyla ilgili soru üzerine de "Türkiye'yi böyle erken seçimlere alıştırmayalım" dedi. Erdoğan, Eskişehir mitinginde de Baykal'a, "Fıkra gibi adamsın" derken, Bahçeli'yi, "Belki Nasrettin Hoca fıkrası güldürür" sözleriyle eleştirdi. Erdoğan'ın mesajları şöyle oldu:

* Sayın Baykal sen CHP'nin başında olduğun sürece siyasette mizaha evelallah gerek yok. Şaka gibi adamsın, fıkra gibi adamsın.

* Tabii bu arada gülümsemeye, gülmeye ihtiyacı olanlar da var. Bahçeli çıkıyor meydanlara tutturmuş padişahlık, saltanattır gidiyor. Asıl saltanat beylerde. Ona da Eskişehirli Nasrettin Hoca fıkrası anlatın. Hani merkebinden düşünce ben zaten düşecektim demişti. Sayın Bahçeli'yi de bu güldürür.

* Sayın Baykal buraya gelirse siz ona fıkra anlatın. "Sivrihisarlı Nasrettin Hoca sokakta bir şeyler arıyormuş. 'Hocam ne arıyorsun' demişler. 'Yüzüğümü evde kaybettim ama orası karanlık onun için burada arıyorum' demiş. Sayın Baykal da sağ olsun başarıyı CHP'de değil, AK Parti'nin kapısının önünde arıyor.