kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Tavuk kanadı

Kanatları yıkayıp, tütsüleyin. Soğanları, sarmısakları ve kırmızı biberleri robotta iyice kıyın. Karışımı bir kaba koyun. İçine acı sosu, ketçabı, toz şekeri, sirkeyi ve baharatları da ekleyin, 5 dakika pişirin. Kanatların uç kısımlarını keserek sosun içine koyun ve 15 dakika bekletin. Kızgın yağda kızartarak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
*
1 kg. tavuk kanadı
* 2 adet soğan
* 3 diş sarmısak
* 2 adet kırmızı biber
* 3 çorba kaşığı acı sos
* 1 çay bardağı ketçap
* 2 çorba kaşığı toz şeker
* 5 çorba kaşığı üzüm sirkesil Karabiber
* Tuz

Cevizli browni
Şeker ve yumurtaları bir kapta çırpın. Ayrı bir kapta yağı eritin. Çikolataları da yağın sıcaklığıyla eritin. Çikolatalı karışımı şeker ve yumurtalı karışımın içine döküp, çırpın. Sonra içine tuz, elenmiş un, ince kıyılmış ceviz ve kabartma tozunu koyup çırpın. Karışımı yağlayıp unladığınız kalıba dökün. 200 derecede 30 dakika pişirin. Üzerine çikolata sosu dökerek servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik
*
1 su bardağı un
* 3 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı kakao
* 80 gr. bitter çikolata
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı ceviz içi
* 1 çaykaşığı kabartma tozu
* 1.5 su bardağı tozşeker

Hıdrellez pilavı
Soğanları ve ince doğranmış sivri biberleri yağda kavurun. Salçayı ve domatesi ekleyerek biraz daha kavurun. Üzerine bulgur ve suyu ekleyip, 15 dakika pişirin. Çok ince kıyılmış pazı yapraklarını pilava ilave edin, 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp, ince kıyılmış yeşillikleri üzerine ekleyerek karıştırın. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
*
2 su bardağı bulgur
* 2 adet soğan
* 2 adet domates
* 2 adet sivribiber
* 10 adet pazı yaprağı
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı domates salçası
Üzeri için:
* 1 demet taze soğan
* Yarım demet nane ve maydanoz


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın