kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Bomba değil balon

Kemal Kılıçdaroğlu, bir süredir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 23 anonim şirketten bahsediyor ve bu şirketlerin hesaplarının açıklanmasını istiyordu; şirketlerde, büyük yolsuzluklar yapıldığı havasını veriyordu. Sonra anlaşıldı ki, bu şirketlerin hesapları zaten kamuya açıkmış; CHP'li Meclis üyelerinin de ulaşabileceği bilançolar söz konusuymuş.
Kılıçdaroğlu, Kadir Topbaş'a pazara kadar mühlet vermiş, "Sen açıklamazsan ben açıklayacağım" demişti. Herkes, "Bir yolsuzluk bombası patlatıyor?" diye düşünürken, dağ fare doğurdu. Daha önceki konuşmalarından biliyoruz; Kılıçdaroğlu, bu şirketlerin büyük zararlar ettiğini sanıyordu ve İstanbullu'ya parasının nasıl çarçur edildiğini açıklayacaktı. Ama bilançolar umudunu haklı çıkarmadı. Ancak 21 şirketin rakamlarını elde etmişti. Bunların 3'ü, toplam 18 milyon lira zarar etmişti.
Geri kalan 18'i ise, 297 milyon lira kâr ediyordu. Bu olumlu tabloyu kötüleyebilmek için, bu defa, şirketlerin 2.5 milyar liralık borcundan söz etti Kılıçdaroğlu. Oysa borç, şirketin kötü yönetildiğini göstermez. Yatırımları sürdürmek için, uygun şartlarda borçlanırsınız, işlerinizi yürütürsünüz. Özel sektörün de yığınla borcu var. Borç yükünden söz etmek için, 1994'te, Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyeden devraldığı borç yüküne kadar uzanmalısınız. Borç devretmek bir nakise sayılıyorsa, o takdirde, Melih Gökçek'e borçlu bir belediye bırakan Murat Karayalçın da büyük sorumluluk altında. Hele, Kocaeli Belediye Başkanlığı için yarışan CHP'li Sefa Sirmen'e ne demeli! Sirmen, makûl bir maliyetin çok üstünde, tam 4.5 milyar dolara Yuvacık Barajı'nı mal etmişti; hâlâ Hazine bu borcu ödüyor.
Kılıçdaroğlu, bomba patlatacağı izlenimini vermişti. Ama iddialarının "balon" olduğu ortaya çıktı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın