kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Alyansta iki renk moda

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
12.02.2009
Mücevher modası neye göre belirleniyor dersiniz? Neden bir yıl sarı altın modayken, diğer yıl beyaz altın tercih ediliyor, biliyor musunuz? Mücevherlerin kendi gündemi olmasına rağmen onlar da genelde moda trendlerini takip ediyor.
Tiffany ve Damas'ın Türkiye temsilcisi Dilek Ertek, özellikle dünyadaki her sektörü etkileyen 'kişiselleştirme' eğiliminin mücevherler üzerinde ciddi bir etkisi olduğunu söylüyor: "İnsanlar kendi duygu ve düşünceleriyle ilgili mesajlar vemek, kimi zaman taktıkları mücevherlerin tasarımını bile yapmak istiyor. O nedenle de 1960'ların modası charm'lar (şans bilezikleri) son yıllarda yeniden popüler oldu." Şans bilezikleri sadece büyüklerde değil, çocuklar ve bebeklerde de çok moda.
Eskiden bebeklerine altın bilezik, künye alan ebeveynler artık üzerlerine eklentiler yapılabilen charm'ları tercih ediyor. Çocuk büyüdükçe zinciri de genişletilen ve hayatındaki gelişmelere göre üzerine yeni eklentiler takılan charm'lar, bir nevi 'hayat hikâyesi' anlattıkları için de tercih ediliyor.
Çocuk takılarına son yıllarda iyiden iyiye ilgi artmış. Ertek sadece charm'ların değil, farklı modellerin de tercih edildiğini anlatıyor. Bir de Tiffany gibi bebeklere özel tasarımlar yapan markalar var.
Tiffany'nin gümüş mama kaşığı, 'ağzında gümüş kaşıkla doğmuş' sözünün hayat bulmuş hali neredeyse. Yine gümüş diş kaşıyıcısı da, dişleri çıkan bebekler için düşünülmüş.
Özel kıvrımlı gümüş saç tarağı, porselen mama takımı ve diş kutuları da bebeklere özel diğer ürünler arasında.
Doğadaki formlar da mücevher modasında son zamanlarda yükselen bir eğilim. Özellikle Elsa Paretti'nin doğadan etkilenerek yaptığı tasarımlar dikkat çekiyor.
Chaumet ise yaptığı mücevherler ise deniz, güneş ve gökyüzünün günün çeşitli saatlerinde aldığı renklerden esinleniyor.
Pembe ise son zamanlarda alyanslarda kullanılmaya başlanan ve popülerleşen renklerden. Dilek Ertek hâlâ beyaz sevenlerin de olduğunu, ancak iki rengi, hatta beyaz, sarı ve pembeyi bir arada kullananların da arttığını ifade ediyor.
Haberin fotoğrafları