kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Ben mahallenin berduşu oldum!

11.01.2009
Yeşilçam'ın 'ikinci adam'ı Süleyman Turan neden başrolde iddialı olmadığını anlattı: Tek kaş havada gezecek jön tipi değildim. Ben mahallenin berduşu olmayı tercih ettim..
Eski Türk filmlerinde 'jönün kankası' ya da 'mahallenin abisi' karakteriyle yer alan usta oyuncu Süleyman Turan, oyunculuk serüvenini, Yeni Aktüel dergisi için Arda Uskan'a anlattı. 1964'te sinemaya adım atan, uzun yıllar gazetelere senaryosunu da kendi yazdığı çizgi romanlar çizen Süleyman Turan, neden 'jön' olmadığını şöyle açıkladı: "Bir-iki kere başrol de oynadım ama tek kaş havada jön tipi değildim. Mahallenin berduşu olmayı tercih ettim."

SÜLEYMAN TURAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Jüri onu seçti
* İngiliz filolojisinde okurken her gece arkadaşım Gürdal Onur'un oynadığı tiyatroya giderdim. Filmlerde olur ya; bir akşam bir oyuncu gelmez, yönetmen "Sen çık" der! Benim oyunculuk maceramın başlaması da aynen öyle oldu. Selim Naşit gelmemiş, Saim Alpago beni işaret ederek "Sen çıkacaksın" dedi.
* Daha sonra 'Harput'ta Bir Amerikalı' oyununda başrol bile oynadım. 'Tarkan'ın yaratıcısı Sezgin Burak bana sürekli "Senden çok iyi, 'kötü iyi adam' olur!" derdi.
* Sonra Ses dergisinin yarışmasına girdim. Sadece bir erkek, bir kız seçtikleri için müracaat formunun altına 'bana da dikkat edin' anlamında 'Sadece teferruat arasına girmek istiyorum!' diye bir not düştüm. Öyle de oldu!
* Jürideki rahmetli Osman Seden, beni 'Sayın Bayan' filminde Türkan Şoray ile birlikte oynattı. Kamera karşısına geçene kadar Türkan Hanım'ın her yeri titrerdi. Ama 'motor' komutuyla inanılmaz bir şekilde devleşirdi.
Haberin fotoğrafları