kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Blu-ray'e geçme zamanı geldi mi?

Kaya Genç
21.11.2008
LCD televizyonlar krize rağmen çok popüler, teknoloji dükkânları yoğun talebi karşılamaya çalışıyor. Peki yüksek çözünürlüklü film formatı Blu-ray'e geçme vakti geldi mi? Bu yeni formatın avantajlarını, dezavantajları araştırdı ..
BLU-RAY OYNATICILAR KAPIŞILIYOR, SEÇENEK ÇOK
SONY BDP-S300
829 YTL'lik bu şık Blu-ray oynatıcı, geçen yıl piyasaya sürüldü. DVD ve Blu-ray filmleri oldukça iyi bir kaliteyle, 1080p çözünürlüğe kadar gösterebilen Sony BDP-S300'ün Dolby TrueHD desteği yoktu ve disk yükleme süresi de oldukça uzundu. Bu sorunlar Sony tarafından çözüldü ve bu Blu-ray oynatıcı çok popüler oldu. Ön panelindeki mavi ışıklı düğmelerin karanlıkta dikkat dağıttığı söyleniyor. MP3 ve JPEG resim dosyalarını da oynatabilen BDP-S300'ün fiyatı bir yıl içinde hızla düştü.

PIONEER BDP-LX70
Piyasada bulabildiğimiz en pahalı Blu-ray oynatıcısı olan BDP-LX70, geçtiğimiz yılın yaz aylarında satışa sunuldu ve çok iyi eleştiriler aldı. Dolby True HD ve evdeki diğer sistemlere bağlanmayı mümkün kılan network desteğiyle de öne çıkan BDPLX70, tıpkı sinemada gösterilen filmlerdeki gibi saniyede 24 kare görüntü sunuyor. Windows Media Player gibi görüntü dosyalarını da açabiliyor. Fiyatı, 2000 YTL.

SAMSUNG BP-P1400
Fiyatı gayet makul olan (499 YTL) Samsung BP-P1400, hem NTSC hem de PAL formatındaki filmleri oynatabiliyor. Dışarıdan yeni özellikler yükleyebilmeyi sağlayan network özelliği ve Dolby TrueHD ve benzeri ses teknolojilerine desteği var.

PANASONIC DMR-BD30
819 YTL'lik bu ürün, HD 1080i film seyretme, dijital görüntü sabitleyici gibi en yeni teknolojilerle donatılmış.

PLAYSTATION 3
2007'de Türkiye'yi sarsan oyun konsolu PlayStation 3'ün en güzel özelliklerinden biri de, Blu-ray desteğiydi. Home Theater Magazine gibi ev sinema sistemleri hakkında en saygın eleştirileri yayımlayan sitelerde PlayStation 3 tam not aldı; PlayStation 3'ün fiyatı 980 YTL.
Haberin fotoğrafları