kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
TAGO Mimarlık’ın ortaklarından Gökhan Altuğ TAGO Mimarlık’ın kurucularından Tatsuya Yamamoto

Yüksek aidat siteden kaçırıyor

DİLEK TAŞ
18.11.2008
Japon Mimar Tatsuya Yamamoto'ya göre trendler hızla değişiyor. İnsanlar, artık yüksek aidatlar nedeniyle sosyal tesisli site projelerinden kaçıp, şehrin merkezinde tüm bu imkanlara yakın konutları tercih ediyor..
Hayat sürekli bir değişim ve devinim içerisinde. İnsanların, kültürlerin, herşeyin değiştiği bu ortamda mimari yaklaşımlar da değişiyor. UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası projesi için 1986 yılında Türkiye'ye gelen o yıldan bu yana ise Türkiye'de yaşayan TAGO Mimarlık'ın kurucularından Tatsuya Yamamoto, işte bu değişimi sanayi devriminden bu yana inceleyerek yeni şehirler yeni projeler üzerinde çalışıyor. Gelecek hafta Kalite Kongresi kapsamında mimari kalite alanında da konuşma yapacak olan Yamamoto ile değişen şehirleri, yaşam alanlarını ve mimaride değişen trendleri konuştuk. Yamamoto, sanayi devriminden bu güne değişen yaşam alanları ve şehirleri inceleyerek geleceğin mimarisini öngörmeye çalışan bir mimar. Sanayileşme öncesi tek tip köy evleri varken daha sonra ekonomilerin gelişmesi şehirleri doğuruyor. Yamamoto'ya göre insanların istekleri ve yaşam alanlarından beklentileri değişiyor.

Teknolojiden sıkıldılar

Örneğin 20. yüzyılın başından insanlar teknolojik evlere ilgi duymaya başladılar. Bu da son teknolojinin kullanıldığı evleri ortaya çıkardı. Üzerinden çok geçmeden ise insanlar bu teknolojiden sıkıldılar ve şehir hayatının kalabalığından uzakta daha sade bahçeli ve doğanın içinde evleri tercih etmeye başladılar