kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Hiçbir yağ zeytinyağının eline su dökemez

10.10.2008
Ahmet Örs
"Özellikle fındık yağı ülkemizde tüketim fazlalığı nedeniyle ön plana çıkıyor ama herhangi bir aroması yok. Yağların hiçbiri zeytinyağının eline su dökemez. Zeytinyağı meyve suyudur. Diğer tüm yağlar ise işleme tabii tutulur. Ama ısı derecesi çok yüksek olmadığı için, kızartmalarda kullanmak ziyan olur. Zeytinyağında kızartılan patates çıtır olmaz. Fast food restoranların önünden geçerken pis bir koku duyarsınız. Çünkü oralarda yüksek ısıda eriyen farklı bir yağ kullanılır. Bu yağ, sadece kızdığında erir. Patatesi kıtır kıtır yapar. Tabii hayvansal yağları da küçümsememek lazım. Bir tek margarinlere karşıyım. Onun dışında hele de otlak bir alanda beslenmiş hayvanların sütünden elde edilen yağ da çok lezzetli olur."