kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

İki kez ödül kazandım, birini geri aldılar!

19.09.2008
- Altın Portakal'ın sizin için ayrı bir anlamı var. Ödül aldınız, geri verdiniz, Bereketli Topraklar Üstünde filmi yasaklandı vs. Bu kadar olaydan sonra hâlâ önemli mi sizin için Altın Portakal ödülü, ne hissettiriyor?
- E.K:
İki defa 'en iyi film' ödülü kazandım, birini geri aldılar. Bereketli Topraklar Üstünde. 'En İyi Reji'yi de verdiler, kabul etmedim. Sonra Tuncay Kurtiz bir hafta on gün sonra almış, getirdi. Sonra eşimin ayağını kesti ödül, hastanelik oldu.
"Allah belasını versin portakalın," dediğini hiç unutmuyorum.
(kahkahalar) Bir de belediye başkanı o sırada albaydı, "Ben albaydan ödül almam," dedim, gitmedim. Üstelik ödülüm ülkeyi küçük düşürdüğü için geri alınmış. Ondan sonra Mavi Sürgün'de 'en iyi reji' ve 'en iyi film'i aldım. Dışarıda yaşıyordum ve benim için Türkiye'nin tepkisi çok önemliydi. "Taş yerinde ağırdır," demiştim sahnede.
Çünkü çok heyecanlanmıştım, bunu hiç unutmuyorum.
- Neden?
- E.K:
Dışarıda gurbetçiydim, bir şeyler yapıyordum, bir şeyler oluyordu ama Türkiye'de bir ödül almayı çok istiyordum, sahiplenilmek istiyordum. E şimdi de katılıyorsam, demek ki önem veriyorum bu festivale.
Açıkçası biraz da, oyunculara ayıp olmasın, günah olmasın diye zorladım kendimi. Biliyorum ki arkadaşlarımın oyunculukları çok konuşulacak, yazık olmasını istemedim.
Mahalle baskısı da vardı üzerimde; Mustafa Preşova "Bedava tanıtım bu, gir işte, git ödülünü al," diyordu. Dolayısıyla yavaş yavaş ikna ettiler beni.
- Aldığım duyumlara göre en çok beğenilen iki filmden biriymiş Vicdan.
- N.Y:
Yine mi? (kahkahalar)
- Sonra ne oluyorsa oluyor, şansı dönüyor Nurgül'ün oynadığı filmlerin. Size nasıl geliyor?
- N.Y:
Sezen Aksu var mı yok mu bana onu söyle!
- E.K: Sezen Aksu gene o konuşmayı yapacak mı yapmayacak mı? (kahkahalar)
- Siz yapımcı olarak 'Nurgül ödül alır,' diyor musunuz?
- N.Y:
Sakın bir şey söyleme Erden Abi.
- E.K: Yok yok, festival öncesi spekülasyon yapmamak lazım. Zaten bir ödül aldı o benden, yüreğimi kazandı. Bir de insan olarak çok sevdim ben, Nurgül'ü tanıdığıma çok memnun oldum. Hayat önemlidir, filmler falan daha sonra gelir.