kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Adam Sandler

Sinefiller için...

KAYA GENÇ
16.08.2008
* Afişine uzaktan bakınca 'Zohan'la Buluşma' gibi görünen, yaklaştıkça ise adının Zohan'a Bulaşma olduğu anlaşılan haftanın iddialı komedisinin yönetmeni Dennis Dugan, daha önce NPYD Blue, Ally McBeal gibi dizilerin çeşitli bölümlerini ve I Now Pronounce You Chuck & Larry'yi çekmiş.

* Zohan'a Bulaşma aslında 2000'lerin başında yaratılmış bir proje. Lakin 11 Eylül olayı, teröristlerle ilgili filmlerin sinemalarda gösterilmesini zorlaştırdığı için proje ertelenmiş. Filmde Adam Sandler'ın canlandırdığı Zohan karakteri, San Diegolu berber Nezi Arbib'den yola çıkılarak yaratılmış. İsrail aksanı ve süper vücut hareketleriyle takdir ettiğimiz Sandler, Rolling Stone'dan Peter Travers'a göre şöyle: "Kahverengimsi sarıya boyalı saçları ve Borat aksanıyla belli ki filmde epey iyi vakit geçiriyor. Aynı şekilde Zohan'ın Arap versiyonu Phantom'u oynayan John Turturro'nun da keyfi yerinde." Peki filmi Travers, tek bir cümlede nasıl tarif ediyor? "Ortadoğu krizinin komediye dönüştürülmüş hali bu."

* Star Wars: Klon Savaşları'nda Yoda'yı kimin seslendirdiğini biliyor musunuz? Daha önce hep olduğu gibi usta yönetmen Frank Oz değil, bu sefer bilgisayar oyunları âleminin önde gelen seslendirme sanatçılarından Tom Kane Yoda'ya ses veriyor.

* Ayrıca bugüne kadar bütün Star Wars filmlerinin mutlaka ve mutlaka mayıs ayında gösterime girdiğini serinin hayranları hatırlayacaktır. Klon Savaşları'nda ise bu kural çiğnenmiş.

* Filmde Natalie Portman, Hayden Christensen gibi eski dostlarımızı animasyon halleriyle de olsa göremeyeceğiz. Seslendirme ekibindeki ünlü isimler ise Christopher Lee ve Samuel L. Jackson.

* Annemin Yeni Sevgilisi, adıyla kendini özetleyen, hatta yalnızca adı olsa kendisi olmasa da olacak filmlerden... mi acaba? Sanat eserleri çalan bir çetenin başında olduğu söylenen bir adamı (kendisi Antonio Banderas oluyor) yakalamak isteyen FBI ajanı, aynı zamanda annesiyle çıkan bu adamı izlemekle görevlendirilir. Lakin filmin sonunda dönüp dolaşıp "Çocuklar yeni baba figürünü biraz zor kabullenir," noktasına ulaşacakmışız gibi görünüyor. Ama filmde Selma Blair var, işte size bu noktaya (yeniden) ulaşmak için güzel bir sebep.

* Annemin Yeni Sevgilisi, normalde New Orleans'ta çekilecekmiş. Lakin Katrina felaketi her şeyi mahvetmiş. Sonuç? Set, Louisiana'da kurulmuş. Filmin başrol oyuncusu Meg Ryan, 2003'te In the Cut'ı ve sonra Against the Ropes filmlerini çektikten sonra üç yıl ortadan kaybolmuş, 2007'de ise The Accidental Tourist ve Wyatt Earp'ün yönetmeni Jon Kasdan'ın romantik komedisi In the Land of Women'ıyla Hollywood'a dönüş yapmıştı. Ama bir türlü eski romantik, zeki, komik, eğlenceli, hayallerin kadını, When Harry Met Sally'nin, The Doors'un, Sleepless in Seattle'ın, French Kiss'in ve hatta I.Q.'nun, You've Got Mail'in Meg'i geri dönmüyor. In the Cut'la 'ciddi filmlere' ilgi duyduğunu belli eden Ryan'ın beklenen geri dönüşü belki de Annemin Yeni Sevgilisi filmiyle olur, kim bilir.
Haberin fotoğrafları