kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

En zoru tsunamiyi çekmekti

09.08.2008
- Tayland'daki tsunaminin ardından bölgeye iki saatte vardınız. Felaket sonrası o çevreye ilk temas eden sizdiniz. Nelere tanıklık ettiniz?
- Tsunami bugüne kadar çektiğim hiçbir olaya benzemiyordu. Tropikal iklim, yüksek sıcaklık ve nem, etrafı saran keskin ölü kokusu... Elektrik yoktu, zifiri karanlık ve korku... Üç fotoğrafçıydık ve birbirimize hep destek olduk. Fotoğraf çekmek için güneşin doğmasını beklememiz gerekiyordu. Güneş felaketi aydınlattı. Sonuçta da 230 bin ölü... Turistlerin ailelerinin gelip cesetleri teşhis etmesi gerekliydi. Salgın hastalıklara karşı soğutma üniteleri hazırlandı ve ailelerin gelmesi beklendi.

- Türkiye'ye yerleşmeyi düşündüğünüz doğru mu?
- 10 yıldır Bangkok'ta yaşıyorum ve artık bir değişiklik yapmam gerekiyor. Türkiye stratejik olarak önemli bir noktada yer alıyor. Bu benim ilk gelişim ve çok etkilendim. Ayrıca Suriye, Yunanistan, İran gibi daha önce hiç gitmediğim ülkelere de komşu. Son kararı ajansla beraber vereceğiz.

- Çocuğunuz var mı?
- Hayır, yok. Benim yaptığım işte çocuk sahibi olmak zor. Doğruyu söylemek gerekirse Afgan bir çocuğu evlat edinmeyi çok isterdim.

- Neden evlat edinmediniz?
- Ne yazık ki Afgan bir çocuğu evlat edinmek için Müslüman olmak gerekiyor.