kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gelişen tekstil sektörü, son teknoloji kumaşlarla erkeklerin ter sorununa derman olmayı hedefliyor.

Mis kokulu sıcak yaz

Esra ÇORUH
02.08.2008
Erkeklerin kadınlara göre daha çok terlediği bir gerçek. Ter problemini önlemek ve sıcak yaz günlerini rahat geçirmek için önerilerimize kulak verin, hem siz rahat edin hem çevrenizdekiler.....
Ter kokusunun ne kadar rahatsız edici olduğu tartışılmaz. Ayrıca şık kıyafetinizdeki ter izi de itici ve çok rahatsız edici olur. Duşunuzu yapıp, deodorantınızı ve parfümünüzü sürüp evden pırıl pırıl çıksanız bile, sıcak yaz günlerinde havadaki nem ister istemez terlemenize neden oluyor. Üstelik üzerinizde hava almayan bir kumaş varsa, ter izi de kaçınılmaz! Gelişen tekstil sektöründe ter önleyen kumaşlardan kıyafetler üretilince bu problem biraz giderilmiş oldu olmasına ama kumaşa bakmadan da alışveriş yapılabiliyor. Bütün gününüzü tertemiz ve kokusuz geçirmek için işte önerilerimiz:

Özel formüllere kulak verin
Dikkat edilmesi gereken ilk nokta iyi bir deodorant kullanmak. 24 saat etkili olanları tercih edebilirsiniz. Herkesin aynı derecede terlemediği bir gerçek. Ve eğer siz, herkese göre daha çok terlediğinizi düşünüyorsanız özel deodorantları tercih etmelisiniz. Ayrıca haftada bir kullanılan ter önleyici bantlar da tercih edilebilir. Eczane ve parfümelerde bu özel ürünleri takip edin. Terleme problemi olan bir tek siz değilsiniz!

Soğuk suda bırakın
Eğer gün boyu çok terlediyseniz, eve gelir gelmez kıyafetinizi soğuk suya bırakın. Kol altı bölgesine leke çıkarıcı sürerseniz iz de kalmayacaktır. Lekeyi çıkarmanın bir başka yolu da gömleğin tersini çevirerek iç kısmına leke çıkartıcı sürmektir. Bu yöntem dış kısmına sürmenizden daha etkili olacaktır. Ancak bu leke çıkarma işlemini yapmadan önce mutlaka yıkama talimatı etiketini kontrol edin. Eğer gömleğiniz beyazsa koltuk altına biraz karbonat koymanız işe yarayacaktır.

Doğru ayakkabıyı seçin
Terlemenin bez yani kanvas lastik ayakkabı giyildiğinde kaçınılmaz ve daha fazla olduğunu biliyor muydunuz? O yüzden eğer kıyafetiniz tere dayanıklı bir kumaştan değilse kesinlikle kanvas lastik ayakkabılardan kaçının. Erkek adam parmak arası giyer mi tartışmaları devam ede dursun, yaz için parmak arası sandaletler koku ve ter problemi için bire bir. Hatta kösele tabanlı ayakkabılar bile kanvas lastik ayakkabılara göre daha doğru seçim. Çorapla giyilen kösele tabanlı ayakkabılar da pamuklu çorap nemi emdiği için ter problemini azaltır. Ayrıca içine nemi emen bir taban koyduğunuzda problemi çözmüş olacaksınız. Ayakkabı konusunda bir başka önerimiz de her gün aynı ayakkabıyı giymemeniz olacaktır. Ve kesinlikle aynı çorabı ertesi gün giymeyin. Ayakkabınızın içine ayak pudrası ya da ayak deodorantı sürmeniz de bir başka çözüm olabilir.

Atlet giyin
Çocukluğunuzda annelerinizin, teri emmesi için giydirdiği atletleri hatırlıyor musunuz? Bu sıcakta size delice gelebilir ama, içinize giydiğiniz ince pamuklu, teri emen bir atlet gün boyu rahat etmenizi sağlayabilir. Spor mağazalarında teri emen kumaşlardan üretilen tişörtler de bu işi çözer.

Doğal kumaş tercih edin
Özellikle çok sıcak günlerde mutlaka pamuk, keten ya da ipek gibi doğal elyaflardan olan kumaşlar tercih etmelisiniz. Polyester ya da sentetik karışımlı olan kumaşlar sağlıklı olmadığı gibi onları giydiğinizde terlemeniz de kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca ter iz de bırakacaktır.

Açık renk giyin
Koyu renklerin güneşi daha çok emdiği gerçeğini unutmamak gerekir. Bu doğrultuda da sıcak yaz günlerinde kıyafetinizi seçerken açık renkleri tercih etmelisiniz. Beyaz, natürel tonlar sıcakla baş etmenizi sağlayacaktır.
Haberin fotoğrafları