kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Batman'in gizli dünyası

Yaprak Aras ŞAHİNBAŞ
02.08.2008
Kara Şövalye filminde Joker'i canlandıran Heath Ledger kadar olmasa da, Bruce Wayne'in kullandığı gereçler ve yok satan deri montu da konuşuluyor..
Imdb.com sitesinde, 174 bin kişinin oylarıyla tüm zamanların en iyi filmi seçildi. Amerika'da vizyona gireli iki hafta oldu ama gişe hasılatı, 300 milyon doları çoktan geçti. Dark Knight/Kara Şövalye fenomeni, tüm dünyada hız kesmeden devam ediyor. Filmin üniversitelerde ders olarak okutulması gereken ön pazarlama tekniklerinin (vizyona girmeden önce kurulan 50'yi aşkın interaktif siteyle seyircilerin yönlendirilmesi, ödüller vs.) ve Heath Ledger'ın ani ölümünün de bu furyada etkisi var elbette.

BATMOBİL OUT!
Dark Knight'ın kuşkusuz en önemli silahı, hayatının rolünü oynamış olan ve Joker'i gördükten sonra ölümüne bir kez daha üzüldüğümüz Heath Ledger. Diğer yandan filmin 'esas oğlanı' Batman'in ne giydiği, ne kullandığı da şu sıralar en çok merak edilenler arasında. Markaların bu efsanevi filmle beraber anılmak için can attığı biliniyordu. Önce, Bruce Wayne'in Lamborghini Murcielago LP640 kullandığı haberi geldi. Batmobil'in pabucu dama atılmıştı belli ki. Wayne'in bir sahnede Batmobil yerine Lamborghini'yi tercih etmesi üzerine uşağı Alfred'in "Doğru, daha zarif," yorumu, bunu kanıtlar nitelikteydi.

ARMANİ TAKIMLAR
Sonra Giorgio Armani'nin, Bruce Wayne için özel kıyafetler tasarladığı açıklandı. Filmi izleyip de Wayne'in takım elbiselerinden, paltosundan bahsetmeyen erkek duymadım daha. Bu arada bazılarınızın gözünden kaçmış olabilir. Wayne'in bir 'hit kıyafeti' daha vardı filmde: 42 bin dolarlık 2005 MV Agusta F4-1000 Tamburini motosikletine atladığında (motosikletin tükendiğine de dikkatinizi çekerim!) üzerinde görülen deri mont. Belstaff markalı bu çift renkli montun satış fiyatı 1.250 dolar. Henüz satışa çıkmış faan da değil. Ama www.belstaff.net adresinden ön sipariş verebiliyorsunuz. Tabii bunu önceden akıl etmiş olan 6 bin kişiden size sıra gelirse!
Haberin fotoğrafları