kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
‘KARA DULLAR’ ... ABD basınının ‘Kara Dullar’ adını taktığı Golay (üstte) ve Gutterschmidt (solda) duruşmada soğukkanlı tavırlarıyla dikkat çekti.

77'lik katil ninelere 'ömür boyu' hapis

Hayat sigortası paralarını almak için iki adamı arabayla ezerek öldüren 77 ve 75 yaşındaki iki ABD'li kadın, müebbet hapis cezasına çarptırıldı..
Kimsesiz yaşlı erkekleri sigorta paraları için öldüren ABD'li iki "ninenin" yargılanması tamamlandı. Gazetelerin "kara dullar" olarak tanımladığı 77 yaşındaki Helen Golay ve 75'lik Olga Rutterschmidt, cinayetten hüküm giydi. Savcı, kurbanları adına hayat poliçesi düzenledikten sonra onları öldüren kadınların, bu yolla sigortadan üç milyon dolara yakın para aldığını dava sırasında anlattı.

KENDİLERİNİ VÂRİS GÖSTERDİLER
"Gözünü para hırsı bürümüş ihtiyarların" kurbanlarından 50 yaşındaki Kennth McDavid, 2005'te otomobille ezilmişti. 73 yaşındaki diğer kurban Paul Vados da aynı şekilde hayatını kaybetmişti. Golay ve Rutterschmidt'in kendilerini zengin eden planları şöyle gelişti: İki kadın, arkadaş oldukları iki adama hayat sigortası yaptırdı. Poliçelerde kendilerini tek vâris olarak gösterdi. İki yıl boyunca ödenen sigorta primleri sayesinde poliçe kârlı bir noktaya geldiğinde ise yaşlı adamları ezerek öldürdüler.
Haberin fotoğrafları