kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Soldan sağa: Ertuğrul 34, Buğra 23, Batuhan 15, Mehmet ve Zehra 4 yaşında

Boşanmaya gitmek, idam sehpasına gitmek kadar kötü

Tuluhan Tekelioğlu
05.07.2008
Evlilikler neden bitiyor? Mutlulukla evlilik, uzun süre niye birlikte olamıyor? Herkesin fikir yürüttüğü ama söz konusu kendi beraberliği olduğunda konuşmadığı bu konuda, onlar içlerini döktüler. Çünkü birinin üçüncü, diğerinin ikinci evliliği. Olaylı, tutkulu, fırtınalı geçen yedi yıldan sonra, iki şahitle küçük bir törenle evlenmişler. Turgut ve Suzan Toplusoy, bugün İstanbul'da orman içinde, toplam beş çocukları, kazları, tavukları ve tavus kuşlarıyla kalabalık bir aile hayatı yaşıyorlar. Büyük oğul Ertuğrul (34), Suzan Toplusoy'dan sadece dokuz yaş küçük. Kadınları ancak 50'sinden sonra çözdüğünü söyleyen Turgut Toplusoy, espriyle karışık "Her 10 yılda bir Türkiye nüfusuna katkıda bulundum," diyor. Duvarlarında Hikmet Onat, M. Ali Laga, Vecihi Bereketoğlu ve Zonaro'nun tablolarının olduğu, Suzan Toplusoy'un zarafetini ortaya koyduğu ışıltılı salonda sohbete daldık. Kafa karıştıran önyargıları, çevre baskısını, aşkın deli halini, depresyonu, takıntıları, kalabalık aile olmayı konuştuk. Her röportajda olduğu gibi bazı şeyler bende saklı. Yeşillikler içindeki 1000 metrekarelik ev, Meksikalı ailelerin evlerine benziyor. Hatta Turgut Toplusoy bana Sanchez'in Çocukları filmindeki Anthony Quinn'i hatırlattı. Deli dolu, korkusuz, coşkulu ve çocuksu...

TURGUT TOPLUSOY
Suzan'a dedim ki: "Benden koca olmaz, çok iyi sevgili olur. Seni mutsuz ederim." Yanılmışım, hem iyi koca hem iyi sevgili oldum.

İlk eşimi hiç tanımıyordum, babamın arkadaşının kızıydı, çok güzeldi ama aramızda ten ve fikir uyuşmazlığı vardı. Nikâha ağlayarak gittim. Bir buçuk ay sonra da boşandık.

Birine karımı boşayacak kadar âşık olursam, o insandan kaçarım.

Suzan, düşüncesinde bile beni aldatsa, bu evlilik biter.

Makyajı sevmem, kokoş kadına tahammülüm yok.

SUZAN TOPLUSOY
Yedi yıl flört ettik, sonra bitti. Turgut bir türlü karar alamıyordu. İki sene hiç görüşmedik. Bir gün beni aradı, nüfus cüzdanımı istedi. Ertesi gün, tarih aldığını, benimle evlenmek istediğini söyledi. 14 Şubat'ta evlendik.

İzin aldım işyerinden. Öğleden sonra nikâh kıyıldı. Ertesi gün işe gittim. Hem de rakip firmaydı. İki hafta Turgut kendi evinde, ben kendi evimde yaşadık...

Kendi yaşıma yakın oğlum var. Oğlanlar babalarına söyleyemediklerini benimle konuşurlar.

Evlilikte gaz, fren ayarını iyi dengeliyoruz.

Çevremdeki bütün kadınlar eşlerine polislik yapıyor.
- 54 yaşında baba olmuşsunuz...
- T.T:
Suzan çok güzel doğuruyor. 10 tane daha olsun isterdim. Zehra ve Mehmet'le daha da gençleştim. 58 yaşımdayım. Doğada doğdum, Çekmeköy'de. Doğma büyüme Çekmeköylüyüm, yedi göbek. Çekmeköy'ü altı aile kurmuş. Topuz sülalesi, ama Toplusoy olmuş nüfus kâğıdı verildiğinde. Balkanlar'dan gelmişler. Çekmeköy'ün aslı Avrupalı diyebiliriz.

- Balkan göçmeni misiniz?
- T.T:
Evet ama tam neresi olduğunu bilmiyorum. 60 haneli bir köydür burası. Bizim sülaleden tanımadığım bir sürü insan var burada.

- Başınızdan üç boşanma geçmiş...
- T.T:
Ben askerden gelir gelmez babam, çok yaramaz bir çocuk olduğum için arkadaşının kızıyla evlendirdi beni. "Sana 10 sene bakacağım yeter ki evlen," dedi. Bugün her ne kadar erken evlendim diye kızsam da bana disiplinli, sistemli olmayı öğrettikleri için onlara teşekkür de ediyorum. O zamanlar bir gün Çamlıca'ya çıktığımda, gecenin bir vakti konyak içerken arabayla uçuyordum, ağaca takıldı arabam uçurumdan düşmedim. Biraz yaramaz, babaannesi tarafından şımartılmış bir adamın bir an evvel evlendirilip daha uslu yaşaması istendi... Ama maalesef olmadı.

- Daha önceki evliliklerinizle birlikte toplam beş çocuğunuz var... Onların da erken evlenmesini ister misiniz?
- T.T:
Kesinlikle hayır. Benim düştüğüm hataya düşmemeleri için onları rahat bırakıyorum. İlk karımı hiç tanımıyordum. Fatma Girik'e benziyordu. Nişanlandım, elini tutuyorum ten uyumu yok, konuşuyorum iletişim kuramıyorum. Bir buçuk ay evli kalıp ayrıldım. Büyük oğlum Ertuğrul doğdu...

- Ertuğrul'u kim büyüttü?
- T.T:
Annesi ve benim annem büyüttü.

- Sonra ikinci evlilik?
- T.T:
İkinci evlilikten iki oğlum var. 83'te evlendim. Altı ay flört ettim, âşık oldum. O benim kendi kararımdı, artık büyümüştüm. Gayrimenkul işi yapıyordum. Sonra sanayici olmak istedim. Neden? Çünkü gayrimenkul işinde insan çalıştırmıyordum, param vardı havam yoktu. Biz de dedik sanayici olalım.

- Hayatta en çok olmak istediğiniz şey nedir?
- T.T:
Olmak istediğim yer neresi ise hep yakaladım. Ama eksiğim var. Dünya işadamıyım. Yani Türkiye işadamı değilim sadece. En az iki dil bilen, çok iyi enstrüman çalan biri olmak isterdim. Çok kurslara gittim, üç ayda bir yurtdışına gittim, ama güzel Fransızca konuşamadım.

- Kadınlardan yana şansınız var mı?
- T.T:
Kadınlardan yana 10 numara şanslıyım.

- Ne demek o?
- T.T:
Her girdiğim ortamda tüm kadınların ilgisini çektiğimi düşünüyorum.

- Neden evlilikleriniz devam etmedi?
- T.T:
Birincisini söyledim.

- İkincisi?
- T.T:
Kıskançlıktı! Çok kıskandı, bir de vıdı vıdı. Kadınları kıskanmam, başını ağrıtmam, onu kısıtlamam, kısıtladığınız zaman bazı şeyler çok daha cazip olur. Eğer bir kadın istiyorsa sizi aldatır ve ruhunuz bile duymaz. Kıskanmanın yersiz olduğunu düşünüyorum bu nedenle. Ama kıskanma duygusunu hissettirmeniz lazım kadına. Kadınları çözmek mümkün değil. Kadınları en çok çözen erkeklerden biri olduğuma inanıyorum. Çünkü kadınları çözmeseydim bugün son derece mutlu bir evliliğim olmazdı.
Haberin fotoğrafları