kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Karpuz afrodizyak mıdır?

İLİŞKİLİ HABERLER
Karpuz afrodizyak mıdır?
Karpuzun afrodizyak etkisi olduğunu ve cinsel gücü arttırdığını duydum. Hatta bazı cinsel sorunlara da iyi geliyormuş. Duyduklarım doğru mu? Umut Ç./Ordu

Son dönemde yapılan bazı araştırmalar, karpuzun içindeki bazı maddelerin cinsel problemlere yardımcı olabileceğini gösterdi. Karpuzun içindeki 'citrulline' denilen madde, vücutta 'arginin' denilen başka bir maddeye dönüştürülüyor. Arginin de damar genişlemesine yardımcı olan 'nitrik oksit' denilen maddenin üretiminde kullanılıyor. Nitrik oksit özellikle sertleşme problemi olanlara yardımcı oluyor. Uzmanlar yine de karpuzun sertleşme sorununun çözümü gibi algılanmaması konusunda uyarıyor. Sertleşme problemi gibi bir cinsel sorun yaşıyorsanız, mutlaka doktorunuza başvurmanız gerektiğini hatırlatalım. Doktorunuz cinsel probleminize yol açan fiziksel ve psikolojik faktörleri inceleyecek ve size uygun bir tedavi önerecektir. Eş, dost ya da komşu tavsiyesiyle kullanacağınız ilaç ve diğer maddelerin size faydadan çok zarar getireceğini ve probleminizi çözmeyeceğini de hatırlatalım.

Sağlığınız ve güzelliğinizle ilgili sorularınızı ve merak ettiğiniz her şeyi 'saglik@sabah.com.tr' adlı mail adresine yazabilirsiniz. Dr. Ece Hattat sorularınızı, bu köşede sizin için yanıtlayacak.