kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hip-hop'un merkezinden geliyorum

14.06.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Hip-hop'un merkezinden geliyorum
- Hip-hop dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yükselişte...
- Pop müzik, hip-hopun elementlerini aldı. Ritmini, dansını, kıyafetini adapte etti. Tüm dünyada böyle bir akım var. Hip-hop artık tüm dünyayı etkisi altına almış bir müzik. Banliyölerde beyaz çocukların bile eğlendiği müzik halini almış. Bundan beş-altı yıl önce böyle değildi. Böyle bir değişimi kenara itip, "Hip-hop sokağa aittir," diyemeyiz. Sokağı anlatmayan da hip-hopçı olabilir.

- Türkiye'deki hip-hop camiası nasıl?
- Ben Amerika'dakini biliyorum. Türkiye'de birkaç arkadaşım var.

- Ayben sizin için "Şımarık bir kız çocuğu gibi rap söylüyor," demiş...
- Fikrini kendine saklasın.

- Ayben'i tanıyor musunuz?
- Tanıyorum tabii. Şu kadarını söyleyeyim, burada hip-hopçıyım diyen kişiyi, alın gettolara götürün, napıyor görmek isterim. Kimsenin bir şey söylemeye hakkı yok. Ben her yere giderim. Ben hiphop'un içinden geliyorum. Harlem'de yaşadım.

- Orada yaşadıklarınız sizi nasıl etkiledi?
- İnsanların ilgisini çekiyordum. Amerika'da da kadın rapçi az. Ben bir de Türküm... Ayrıca gettoda yaşamıyordum. Siyah kültüre baktığınızda, gettolarda yaşayan birçok erkek hapishanelerde. Babasız büyüyorlar, önlerinde bir rol model yok. Aile hissini, çetelerde yaşıyorlar. Silahlanıyorlar, genç yaşta cinayet işliyorlar. Bunların olduğu bloğun yanında ise yılda 100 bin dolar kazanan insanların yaşadığı evler vardır. Erteresandır ki, sınırlar bellidir. Ben hiçbir tehlike yaşamadım.