kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
Ice Storm / Buz Fırtınası (A&E Film) Film: * * * * / Ekstralar: * * *
Connecticut banliyösü, yıl 1973. Amerika Watergate skandalıyla çalkalanırken, Hood ve Carver aileleri Şükran Günü'nde aynı çatı altında toplanma planları yapmaktadır. İki aile de huzursuz sessizlikler, cinsel deneyimler, kültürel bir karmaşa ve seks oyunları içerisinde sürüklenmektedir. Herkesi bir araya getiren fırtınalı bir gece, bu iki aile arasında gizli kapaklı yürütülen ilişkilerin beklenmedik bir biçimde sonuçlanmasına sebep olur. Büyük yönetmen Ang Lee'nin bana göre en önemli filmi.

The Nanny Diaries/ Dadım Aşık (Assanat) Film: * * * / Ekstralar: * * *
Çok satan bir kitap ve ardından bu film... Annie Braddock New York'ta taze üniversite mezunu olarak geçimini dadılıkla sağlar. Zenginlerin mekânı Upper East Side'da egoist Bay ve Bayan X'in sevimli ve hüzünlü oğlu Grayer'a bakmaktadır. X'ler sadece kendi hayatını düşünür ama Grayer'ın tek ihtiyacı anne ve babadır. Son derece eğlenceli ve ironik bir Manhattan hikâyesi. Scarlett Johansson ve Laura Linney'in parlak icraatlarına hiç diyecek yok.

Cloverfield / Canavar (Tiglon) Film: * * * / Ekstralar: * *
J. J. Abrams'ı Lost'tan yapımcı olarak tanıyorsunuz. Yönetmen Matt Reeves ile el ele verip şunu düşünmüşler: Aynen Blair Witch'teki gibi pek akılcı olarak açıklanamayan bir korku öyküsünü New York gibi bir şehre uyarlayalım. Belgesel formatında çekilen bu film, kenti altüst eden bir canavarın yaşattığı dehşetin günlüğü. İçinde salt belgesel tadı yok, bilimkurgu, sert aksiyon ve ötesi var. Çıkışı öncesinde üretilen reklam patırtısı kadar olmasa da iz bırakmasını beceren bir film.

Death at the Funeral / Cenazede Ölüm (D Home) Film: * * * * / Ekstralar: *
Daniel ve Robert'in babaları ölünce, aile fertleri cenazede bir araya gelir. Yas tutulan bir ortamda her şey komediye dönüşür mü? Elbette. İki kardeş epeydir bir araya gelmemiş, bazı konular konuşulmamıştır. Bu arada kuzen gelir ve sevgilisi ortalıkta çırılçıplak dolaşmaya başlar. Derken bambaşka bir adam peydahlanır, kimsenin tanımadığı bu şahıs merhumun eşcinsel olduğunu herkese fısıldayacaktır. Böylece her şey bir kaosa dönüşür.
Haberin fotoğrafları