kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İlhan Abi'yi yanılttılar

15.06.2008
-Eskiden Cumhuriyet'te gazetecilik yapmış birisiniz ve şimdi SABAH'ta çalışıyorsunuz, iki gazetenin ideolojileri arasında bir karşıtlık olduğu da aşikar... Bugün Cumhuriyet'in mesela bu Ergenekon operasyonlarıyla ilgili tavrını nasıl görüyorsunuz?
-SABAH, istikrarlı ve tavırlı bir şekilde Ergenekon'un üzerine gidiyor. Titiz ve belgesi olmayan hiçbir habere yer vermeyerek... Cumhuriyet'e ilk bombanın atıldığı zaman, halen orada çalışıyordum. Kaynaklarımdan edindiğim bilgilerle, gazeteye atılan bombaların ve sonraki Danıştay saldırısının ulusalcı çizgideki grupların işini olduğunu söylediğimde yanaşmadılar. Cumhuriyet, bunun şeriatçı bir saldırı olduğu noktasındaydı. Aslında gazete yönetimini o sırada yanlış bilgilendiren gazeteciler vardı.

-Yanlış bilgilendirme derken...
-İlhan Abi'nin (Selçuk) karşısına çıkıp bunun bir şeriatçı saldırı olduğunu söyleyip, ardından hazır olda "Arz ederim," diyen gazeteciler vardı... Ama saldırıların arkasında ulusalcı grup çıkınca Cumhuriyet, kendisine atılan bombaların kaynağını bile görmezden geldi. Ama Hrant Dink cinayeti ve Malatya katliamının ardında başka güçler var. Onların üzerine gidebilirdi. Cumhuriyet, Veli Küçük'ü savunur noktaya gelmemeliydi. Çünkü Susurluk'ta en nitelikli yayınları Cumhuriyet yapmıştı.