kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sinefiller için...

Hazırlayan: Kaya GENÇ
* Bu hafta özellikle de geçen haftaya oranla oldukça vasat filmler gösterime giriyor. Biri sihirbazlık ve seanslarla, diğeri kumarla insanları kandırmak üzerine iki film ve 'Bugüne kadar çekilmiş süper kahraman filmleriyle alay ediyorum,' diyerek bizi sinemaya gitmek için kandırmaya çalışan bir üçüncüsü... Animasyon filmi Aslan Kral'ın Oğlu ise elbette başka bir konu...

* Kumar meraklılarının çok seveceği 21'in baş karakteri bir MIT (Massachussetts Institute of Technology) öğrencisi. Ancak bu önemli eğitim kurumu, kampuslerinde kimsenin film çekmesine izin vermiyor. Bu yüzden de çekimler Boston Üniversitesi'nde gerçekleştirilmiş. Bu üniversitenin öğrencileri de 21'de kendilerine figüran olarak yer bulmuş.

* 1865 yılında kapılarını öğrenme isteğiyle yanıp tutuşan Amerikan gençlerine açan Massachussetts (Masaşusets okunur) Institute of Technology, ABD'nin gittikçe sanayileşen bir ülkeye dönüştüğü bir dönemde açılmıştı. İkinci Dünya Savaşı esnasında MIT'deki öğretim üyeleri, ittifak kuvvetlerinin savunma teknolojileri üzerinde çalıştı; bilgisayar ve radar sistemleri için vazgeçilmez hale gelecek bu teknolojiler MIT'ye ün getirdi.

* Nobel ödüllü 72 profesörü bulunan MIT'nin mezunları arasında ise eski BM başkanı Kofi Annan, Ahmet Çelebi, İsrail eski başbakanı Benyamin Netanyahu ve Britanya Dışişleri Bakanı David Milliband gibi isimler var.

* San Francisco Chronicle'dan Ty Burr, Süper Kahraman filmini şöyle anlatıyor: "Bu filmin hedef kitlesinin tam olarak 13 yaşındakiler olduğunu nasıl mı anlıyoruz? Şöyle ki, filmdeki şakaların çoğu internetle alakalı. Facebook, MySpace, YouTube ve Apple'ın oyuncaklarıyla ilgili şakaların başrolde olduğu filmde 'artık ilk beşimde değilsin' gibi espriler 20 yaş ve altı seyircileri kıkırdatacak, daha büyükler ise 'neler oluyor' havasına girecek. Bu karşımızdaki bugüne dek çekilmiş ilk iKomedi."

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİNDEN...
* Öldüren Cazibe hakkında Variety yazarı Dennis Harvey diyor ki: "Geçtiğimiz yıl The Illusionist ve The Prestige filmleri el çabukluğu üzerine kurulu, kostümlü ve numaralarla dolu gerilimlere ilgi duyan bir seyirci kitlesi olduğunu ortaya çıkardı. Öldüren Cazibe bu kitleye sesleniyor, ancak burada o filmlerdeki intikam teması yok. Onun yerine romantizm var; fakat bir yemek gibi düşünürsek, filmin bu yönünün iyi pişirilmemiş."