kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
YENİ KİTAP KIŞA "2008 Frankfurt Kitap Fuarı'na iki eski kitabımın çevirisiyle katılacağım. Bu arada yaz boyunca, bir senedir düşündüğüm ve notlarını aldığım romanımı bitirmeyi düşünüyorum. 2009 başında çıkacak yeni kitabım. Konu yine gerilim!"

Ağzıma geleni söyleyemiyorum

25.05.2008
- Bir öğrenciniz ekşi sözlük'te şöyle yazmış...
- Bırakmışımdır Allah bilir!

- Bilmiyorum artık! "Üç sene önceki hocam... Derslerde ayarlardan ayar verir, lafı gediğine tıkar, öğrencilerin korkulu rüyası olurdu. Zaman mı bu hale getirdi, yoksa kameralar önü sıkıntısı mıdır, herkesle bir polemik ve susturuluyor" demiş. Öyle mi sahiden?
- Ben susturulduğum iddiasında değilim, tam tersine lafı gediğine koyuyorum yeri gelince. Yayında olduğum için belki tam ağzıma geleni söyleyemiyorum ama bilmiyorum, o kişinin kendisi de değişmiş olabilir. Karşımda öğrenci olarak değil de seyirci olarak bulunduğu zaman kendini daha farklı hissediyor olabilir.

- "Ukalalık kontenjanından buradayım," demiştiniz programa başlarken...
- Espri yapmıştım..

- Öyle olduğunuzu düşünür müsünüz?
- Ben düşünmesem bile halkımız düşünüyor ama umursayacak olsaydım hanım hanımcık bir imaj bulurdum.

- Şu anda kitaplarınız çok okunsun mu isterdiniz, televizyonda çok izlenmek mi?
- Kitaplarım tabii ki okunuyor ama daha çok okunmasını tabii ki daha çok tercih ederim. Televizyonun getirdiği şöhretin kitaplarım açısından da çok büyük bir yararı olduğunu söyleyemem. Mutlaka biraz artmıştır ama benim kitaplarımın ritimli, düzgün bir satışı var. İlk çıktığında kitap 20 bin kesin satar, ondan sonra da her sene birkaç kitabın yeni baskısı olur.