kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Kanalizasyonla su şebekesi birbirine karıştı"

Osman AYDOĞAN AKSARAY
Aksaray'da inceleme yapan Bakanlık görevlisi Çom "Kanalizasyonla su şebekesinin birbirine karışması sonucu çok kişiye virüs bulaştı" dedi..
Türkiye'nin orta yerindeki 150 bin nüfuslu Aksaray kenti günlerdir şiddetli karın ağrısı ve ishalle kıvranıyor. Hastalığın içme suyuna karışan kanalizasyon suyuyla olduğu kesinleşti. Kentte 10 günden bu yana yaklaşık 9 bin kişi hastanelik olurken, özel sağlık kurumlarına başvuranlar ve hiçbir sağlık kurumuna gitmeyerek hastalığı evinde ya da ayakta atlatanlarla birlikte kentteki virüs kurbanı sayısının 15 bini bulduğu sanılıyor. Avrupa'nın iyi bildiği norovirüs adı verilen mikroba karşı uyarılar yapılıyor. Salgında 10 günü geride bırakan ve karın ağrısıyla kıvranan Aksaray halkı nihayet önceki gün bilimsel desteğe kavuştu. Ankara'dan gönderilen bilim heyetinde yer alan Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Levent Akın ve Ankara Numune'den Doç. Dr. Hürrem Bodur içme suyu kaynaklarını ve belediye su tesislerini inceledi. Bilim adamları Aksaray'daki yetkililerle değerlendirme toplantısı yaptı. Norovirüs'ün çıkış kaynağının belediyenin bir süredir bakım onarım çalışmaları yaptığı içme suyu şebekesine kanalizasyon karışmasından kaynaklandığı neredeyse kesinleşti. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Seracettin Çom Aksaray'da düzenlediği basın toplantısında "Belediye eski kalmış bir kaç yeri değiştirerek tadilat, tamirat çalışması ile yenilemesini sürdürürken, bu arada istenmeden kanalizas yonla şu sebekesinin kısa bir dönem birbirine karışması sonucunda aynı anda çok kişiye virüs bulaştı" dedi.

OSMANİYE'YE SIÇRADI
Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde, 3 okulda öğrenim gören 51 öğrenci, bulantı ve karın ağrısı şikâyeti ile hastaneye kaldırıldı. Ahmet Pekkan İlköğretim Okulu'ndan 45, Kenan Evren Paşa İlköğretim Okulu ile Atatürk İlköğretim okullarından ise 3'er öğrenci, mide bulantısı ve karın ağrısı şikâyeti ile öğretmenleri tarafından Bahçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.