kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İlişki formülü yoktur, samimi olmak yeterli

- Oktay Kaynarca'nın sizi hep üzdüğü yazılıp çiziliyor ama siz hep ilişkiyi devam ettiren taraf gibi duruyorsunuz. Öyle mi gerçekten?
- Bizim dışımızda o kadar çok yazılıp çiziliyor ki artık susmaya karar verdim. Herkes ilişkiyi kendine göre yorumluyor. Bu durumda herkese telefon açıp, mail atıp, 'o öyle değil' demek insanı bitirir, mahveder.

- Sizin camianızda ilişkilerin yürümeme sebebi bu yalan yanlış haberler mi?
- Zannetmiyorum. Bir ilişki zamanı gelince biter, gelmemişse bitmez. Bunu hangi magazinci, hangi gazeteci değiştirebilir? Bu kadar basit mi ilişkiler? Birileri iki cümle etti diye kırar mıyız birbirimizi, olur mu?

- Bu yazılanlar çizilenler yıpratmıyor mu ilişkiyi, kıskançlıklar kavgalar çıkarmıyor mu peki?
- Herkes kadar, herkesin hayatındaki kadar...

- Altı yıldır pek çok şeye, habere, tacize direniyorsunuz. Var mı bir formülü bunun?
- Hiçbir ilişkinin formülü yoktur! İlişkileri genellemeye sokamayız, yanlış olur. İlişkiler konusunda başkalarına akıl vermekten çok korkarım. Arkadaşlarıma, 'Kendi hissettiklerinizi, bildiğinizi yaşayın,' derim. Samimi olmak yeterli.

- Altı yıl birlikte yaşadığı bir insana âşık kalabiliyor mu insan?
- Aşk form değiştiriyor, şekil değiştiriyor...

- Birçok insan da 'Eskidi artık, yoruldu ilişkimiz,' diyerek vazgeçiyor birbirinden?
- Nereden baktığınıza bağlı...

- Siz nereden bakıyorsunuz?
- Altı yıllık bir ilişkiye, 'Ay bu çok eskidi, süresi doldu,' diye de bakabilirsin, bu negatif ve depresif bir yaklaşımdır. Bir de 'Olur mu, gitgide yıllanıyor, lezzetleniyor, sürekli gelişiyor, değişiyor,' diye de bakabilirsin. Ayrıca altı yıl çok uzun bir süre mi? Annemle babam 30 yıldır birlikte. Annem çıkıyor dişçiye gidiyor, dişçi diyor ki "Ne kadar şık, ne kadar güzel giyinmişsiniz, nereye gidiyorsunuz böyle?" Annem diyor ki "Kubilay Bey'le buluşacağım." Kubilay Bey dediği babam! Bu saygıdır, samimiyettir, özendir. Ben de onları örnek alıyorum. Ben de kendime özenliyimdir, saygılıyımdır, kendimle barışığımdır.

- Bu saygıyı, sevgiyi korumanın yolu nedir?
- Biraz üstüne düşmemek, serbest bırakmak hayatı... Bu benim hayat felsefem. Hayatı ve ilişkileri rahat bırakmak, insanları rahat bırakmak, akışına bırakmak her şeyi. Bir şeylerin önünü kesmemek, olayları büyütmemek... Hayatımı nasıl yaşıyorsam ilişkimi de öyle yaşıyorum.

- İlişkide nasıl bir kadındır Özgü Namal?
- Mesela benim yemek pişirmem için evde birinin olmasına gerek yoktur, kendim için de yemek pişiririm. Mumlarımı yakmak için misafirin gelmesine gerek yoktur, müziğimi koyarım. Kendime özen gösteririm, kendime saygı duyarım. İlişkim için de bunları yaparım. Siz kendiniz olduğunuz, doğal ve samimi olduğunuz sürece, niye birileri sizin yanınızda rahatsız olsun ki?

- Aynı şey Oktay Kaynarca için de geçerli mi?
- O da öyle bir insan, çok samimi, çok doğal, kendine özgüveni ve özsaygısı olan, çok naif biri.