kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ben iyi bir Müslüman değilim!

- Osmanlı beğeniniz, modernlik anlayışınız, estetik düşkünlüğünüz hrkesin malumu. Kırsal kesimde doğup büyürken bu zevkleri nasıl edindiniz?
- Zonguldak'ın Ereğli ilçesinin kırsal kesiminde doğdum ama 7 yaşıma gelince İstanbul'a, Galatasaray'a gönderildim.

- Nasıl bir aileydi sizinki?
- Babam ticaret, nakliyat yapardı, annem öğretmenlikten ayrılmış. Yani biz köken itibariyle köylü değiliz, o sırada orada yaşıyormuşuz. 7 yaşına geldim, okula gitmem lazım, civardaki bir okula gitmem kışın çok zor olacak, belki yolda beni kurt yiyecekti! Annemin ısrarıyla Galatasaray'a gittim. Binaenaleyh Galatasaray'a çok şey borçluyum, çünkü orada okumayı, bilgiyi, kültürü öğrendim. Sonra Ankara Siyasal Bilgiler'de okudum 3.5 sene de Ankara Fransız Kültür'de...

- Çocukluğunuzdan beri dindar olduğunuzu söylüyorsunuz. Bunu size kazandıran aile miydi, içgüdüsel bir durum muydu sizinki?
- Büyükbabam cami imamıymış ama ondan fazla bir şey geçmedi. Ben çocukluğumdan beri din duygusuna, inanca sahiptim. İçten gelen bir şey bu.

- Peki siz iyi bir Müslüman mısınız?
- Geçenlerde bir yazımda sordum ben de kendime. "Kesinlikle değilim" dedim.

- İyi Müslüman nasıl olunur?
- İyi Müslüman hiçbir zaman kendine 'iyi' demez. İyi Müslüman çok iyi insan, çok iyi vatandaştır. İyi Müslüman kızmaz, iyi Müslüman kendisine kötülük yapana iyilik yapmakla mükelleftir. Kardeşin sana bir tokat vurursa yüzünün öteki tarafını da çevirmelisin. Bu erdemlere, bu üstünlüklere sahip değilim ben, bana kötülük edene iyilik edemiyorum..

- Bir de evlenmek dinin gereğidir, siz evlenmiyorsunuz!
- Bu örnek bir durum değil ama bu yaştan sonra benim için bitti.

- Niye evlenmediniz?
- Başımdan çok macera geçti gazeteci olarak. Yurtdışında yaşamak zorunda kaldım, sıkıntılar çektim, mahkemeler, hapislerde yattık, kısmetimiz değilmiş.

- Halbuki her Türk erkeği iki arada bir derede bile birini beğenip evlenir!
- Olur ama bazı insanlar daha aseksüeldir...

- Aseksüel olduğunuzu mu söylüyorsunuz?
- Hayır, genel konuşuyorum. Bir insan istisnai olarak evlenmemişse üzerine çok gitmemek lazım 'niçin evlenmedin' diye. Realiteyi olduğu gibi kabul etmek lazım.