kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doktor babasını doktor hatası yüzünden kaybetti

13.04.2008
- Yıllar önce babanızla ilgili acı olaylar yaşadınız, doktor hatası yüzünden onu kaybettiniz. Neydi o hikâye?
- Babam bir görüş almak için eski bir öğrencisine gidiyor, doktor da bypass öneriyor. Özel hastane işi o kadar işletmeciliğe dönmüş ki, insanlar doğru dürüst tetkik edilmiyor, risk analizi yapılmıyor. Babam da alt yapısında bir sürü bozukluklara rağmen hazırlanmadan ameliyata alınıyor. Bir kere 14 yaşından beri günde iki-üç paket sigara içen bir adam, 67 yaşında. Bir akciğer solunum testi bile yapılmıyor. 45 gün yoğun bakımda kaldı, bir sürü olay yaşandı, İstanbul Tıp Fakültesi müdahale etmek zorunda kaldı.

- Bu hangi hastanede oluyor?
- Florence Nightingale'de, Bingür Sönmez yaptı ameliyatı. Prospektüsünde 'solunum problemi olanlarda kullanılamaz' denilen bir ağrı kesici verildi. Annem de doktor; onun itirazına rağmen verdiler ve solunum durmasından babam komaya girdi. Hastayı bu hale getirmeleriyle ilgili de hiçbir şey yapmadılar, bir enkaz aldık.

- Ne zaman oluyor bunlar?
- Altı sene önce. Bu süre içinde hastaneden ne arayan ne soran var. Adam öldü, başsağlığı dileyen yok. Savcılığa başvurduk. Benim gibi bir doktor evladının başına bu geliyorsa, vatandaşı düşünün. Suç duyurusunda bulunuldu, disiplin cezaları, men cezaları falan verildi ama mahkemede şu oldu bu oldu, beraat ettiler.

- O zaman insan isyan etmiyor mu?
- Ediyorsunuz ama demokrasiyi savunuyorsunuz! Burada başka türlü ceza vermeniz lazım ama demokrasiyi savunuyorsan, demokrasi istiyorsan, demokrasiyi çalıştırmak için uğraşıyorsun.