kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Christensen'la Sakkara Piramidi'nin yanındaki çadırda konuştuk.

Christensen'dan amatör fotoğrafçılara sekiz ipucu:

13.04.2008
1. Fotoğraf makinenizi yanınızdan ayırmayın
Karşınıza ne zaman ne çıkacağını ve neyin size ilham vereceğini bilemezsiniz. Hiç beklemediğiniz bir zamanda karşınıza çıkan sürpriz bir an, en iyi fotoğrafınız olabilir. Kaçırdığınız an geri gelmez, sonra pişman olmayın.

2. Hikâye anlatın
Çektiğim her karede bir hikâye anlatmaya çalışırım. İzleyicinin ne düşünmesini istiyorsam onu, çektiğim fotoğrafa yansıtmaya çalışırım. Tatilden eve dönüp fotoğraflarınıza baktığınızda oranın kokusunu, seslerini, orada ne hissettiğinizi hatırlatacak fotoğraflar yakalamaya çalışmalısınız.

3. Işığı keşfedin
Ben her zaman doğal ışıkla denemeler yaparım. Işık fotoğrafın can damarıdır. Işığın nesneler üzerindeki etkisini iyice gözlemleyin. Parıltıları, derin gölgeleri ve onların fotoğraftaki duyguyu nasıl değiştirdiğini keşfedin.

4. İlginç detaylar arayın
Fotoğraf makinenizin vizöründen, çekeceğiniz fotoğrafa dikkatlice bakın. Çektiğiniz nesnenin arka planında vazo içinde çiçekler düşünün veya oyun oynayan küçük çocuklar... Bunlar fotoğrafınızı daha ilginç kılacaktır.

5. Modelinizi rahatlatın
Tutkularımdan biri portre fotoğrafçılığı. Fotoğraflarımda çektiğim kişinin karakterinden pırıltılar olmasını isterim. Modelinizin kendini rahat hissetmesi, fotoğrafçı olarak size güvenmesi doğallığı sağlamanız açısından çok önemli.

6. Korkmayın
Fotoğraf makinenizi bir parçanız olarak kabul edin. Müthiş bir enstantane gördüğünüzde korkmayın, hemen kameranızı çıkarıp çekin.

7. Gözlemleyin ve öğrenin
Kendi tarzınızı yaratmak ne kadar önemliyse öğrenmeye açık olmak da o kadar önemli. Fotoğraflarınız üzerine diğer fotoğrafçılarla ve arkadaşlarınızla konuşun, fikirlerini alın. Çevrenizi gözlemleyin, sergilere gidin, gezin görün.

8. En önemlisi eğlenin
Fotoğraf çekerken eğlenmek çok önemli. Değişik kurgular deneyin ve en iyi karenizi elde edene kadar çekim yapmaktan kaçınmayın.