kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alerjinin yeni ilacı selüloz tozu

18.03.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Alerjinin yeni ilacı selüloz tozu
Hamileyim ve ilaç kullanamıyorum. Her bahar alerji döken biriyim. Alerji ilaçlarının bebeğime bir zararı dokunur mu? İlaç yerine ne kullanabilirim? Oya A./Ordu

Son dönemde alerji ilaçlarına bir yenisi daha eklendi. Selüloz tozu içeren ve tamamen bitkisel olan bu madde özellikle saman nezlesine çok iyi geliyor. Burun spreyi şeklindeki selüloz tozu sıkıldığında, bir jel gibi burun mukozasını kaplıyor. Böylece alerji yaratan maddeler bu jele takılarak burun mukozasından içeri giremiyor. Sonuçta saman nezlesi veya ev akarlarının neden olduğu burun akıntısı, göz yaşarması ve kızarıklığı gibi klasik alerji belirtileri azalıyor. Selüloz tozunun en önemli özelliği hamileler, emzirenler ve çocuklarda da güvenle kullanılabilmesi. İçinde hiçbir ilaç olmadığından yan etkisi de yok. Uzmanlar, selüloz tozunun özellikle bahar aylarında, alerji belirtileri başlamadan kullanılmasını tavsiye ediyor. Selüloz tozunun etkisi gün boyu devam ediyor. Öyle görünüyor ki; önümüzdeki günlerde polenlerin havada daha çok uçuşmaya başlamasıyla birlikte, selüloz tozundan çok daha sık söz edilecek.

Sağlığınız ve güzelliğinizle ilgili sorularınızı ve merak ettiğiniz her şeyi 'saglik@ sabah.com.tr' adlı mail adresine yazabilirsiniz. Dr. Ece Hattat sorularınızı, bu köşede sizin için yanıtlayacak.