kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doğalgazı patlatıp kaçtılar: bir ölü

Deniz DERİN - Müslim SARIYAR - Hasan ERŞAN - Ercan
İstanbul'daki İSKİ kazısında yine bir facia yaşandı. İGDAŞ görevlisi 'almadan' kazı yapan firmanın deldiği doğalgaz borusu bomba gibi patladı. 1 kişi öldü, 12 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı..
İstanbul'da son zamanlarda meydana gelen kazı facialarına bir yenisi daha ekledi. Gaziosmanpaşa'da İSKİ tarafından Atilla İnşaat'a yaptırılan kanal çalışması sırasında, iş makinesinin deldiği doğalgaz borusu bomba gibi patladı. Savaş alanına dönen sokakta, 9 yaşındaki Oktay Korkmaz paramparça olarak feci şekilde can verdi. Patlama sırasında sokaktan geçen ve evlerinde bulunan 12 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Olay yerinden kaçan ikisi İSKİ görevlisi 4 işçi, daha sonra polis tarafından gözaltına alındı. Gaziosmanpaşa, Barbaros Hayrettin Paşa mahallesi 1110 Sokak'ta, kanal arızası şikâyeti üzerine, İSKİ Gaziosmanpaşa Müdürlüğü firmaya başvurdu. İSKİ'nin 2006'da, 10.5 milyon YTL bedelle çıktığı ihaleyi kazanan "Atilla İnşaat", İSKİ adına Gaziosmanpaşa bölgesindeki kanal inşaat ve arıza çalışmalarını üstlendiği için, firma, kanal arızasının giderilmesi amacıyla bölgeye bir dozer ve 2 tanesi İSKİ görevlisi 5 işçi gönderdi. İşçiler, güvenlik önlemi almadan, sokakta bulunan 3 katlı Huzur Apartmanı'nın önünde dozerle çalışma başlattı.

VATANDAŞ UYARDI AMA...
İş makinesi ile yaklaşık bir metrelik çukur açan görevliler, kazı sırasında yeraltından geçen elektrik kablosunu da kopardı. Vatandaşların uyardığı işçiler, "Siz bizim işimize ne karışıyorsunuz. Biz işimizi biliriz" diyerek tersledi. Çalışmalarına hiçbir şey olmamış gibi devam eden işçilerin, iş makinesiyle deldikleri doğalgaz borusu bomba gibi patladı. Sokak bir anda savaş alanına döndü. Kazı seslerini bodrum katındaki evindeki kalorifer peteğinin üzerinden izleyen 9 yaşındaki Oktay Korkmaz patlama sonucu yaşamını yitirirken, odada bulunan ablası T.K (10) ise yaralandı. Çocukların anne ve babasının olay sırasında işte oldukları öğrenildi. Çeşitli yerlerinden yaralanan 10 kişi tedavi altına alınırken, ikisi İSKİ görevlisi 4 işçi, vatandaşların tepkisinden korkarak kaçtı. Yakalanan işçilerle birlikte vinç operatörü M.K. gözaltına alındı. Yaralıların isimleri şöyle: Müslüm Karadut, T. K, Fahri Hançer, Mukadder Altınışık, Döndü Akçam, Reşat Suzan, Mehmet Ali Ük, Seyfullah Ü(1), Davut Sağlam, Gülsüm Erkan, Zuhal Erkan, Fevziye Mutlu. Seyfullah Ü.'nün durumunun ağır olduğu bildirildi.