kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Müzenin üst duvarlarına yerleştirilen dijital ekranlarda Tiger Woods'dan Uma Thurman'a kadar saat markasının reklam kampanyalarında oynamış ünlüler gösteriliyor.

Zamane müzesi

16.02.2008
Hem saatleri hem de çikolatasıyla ünlü İsviçre'de, çikolata müzesinin ardından saat müzesi de açıldı. La Chaux-de Fonds şehrinde açılan müzede, köstekli saatten dijital saate geçiş, kristal camlar ardında sergileniyor. Zaman içinde değişen saatleri incelemek içinse saat yönünde ilerlemek gerekiyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Zamane müzesi
Arkeoloji müzesi, havacılık müzesi, deniz müzesi, oyuncak müzesi... Tüm bu müzeler belirli bir objenin yıllar içindeki değişimini gözler önüne serer. Geçmişten günümüze, zaman içinde o objede ne gibi değişiklikler olduğunu gösterir. İsviçre'nin La Chaux-de Fonds şehrinde açılan Tag Heuer 360 Müzesi ise zaman içinde zamanın göstergesi saatlerin nasıl değiştiğini çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. 150 yıllık bir saat markası olan Tag Heuer, geçmişten günümüze kadar pek çok ünlüye sponsor oldu. Steve McQueen'den Boris Becker'e, Uma Thurman'dan Maria Sharapova'ya kadar sanat, sinema ve spor dünyasının birçok ünlü ismi markanın reklam filmlerinde boy gösterdi. 360 Saat Müzesi, adını dekorasyonundaki 360 derecelik açıdan alıyor. 200 metrekare olan müzenin dekorasyonuna siyah renkler hâkim. Saatler ise kristal camların ardında sergileniyor. Her bölümde farklı döneme ait saatler var. Bir bölümde köstekli saatler, bir bölümde dijital saatler, bir bölümde ise kadın saatleri var. Ve tüm bu saatleri kullanan marka elçilerinin resimleri ve onlarla ilgili bilgi de unutulmamış. Kristal camların üzerlerinde büyüteçler de yer alıyor. Her saatin üzerinde kaç yılına ait olduğu ve ne gibi özelliklere sahip olduğu yazıyor. Bunları net okumak ve saatleri yakından izlemek isteyenler büyüteci dilediği saatin üzerine getirerek, daha iyi inceleme fırsatı buluyor.

SAAT YÖNÜNDE İLERLEYİN
Müze saat müzesi olunca, dekorasyonda da bu durum unutulmamış. 150 yıl önceki modelleri incelemeye başladıktan sonra günümüze gelmek için saat yönünde ilerlemek gerekiyor. En ilgi çekici detaylar ise tavandaki dijital ekranlar. Bu ekranlarda markanın geçmişten günümüze sponsor olduğu ünlüler gösteriliyor. Brad Pitt, Uma Thurman, Tiger Woods, Lewis Hamilton, Jeff Gordon'un oynadığı reklam filmleri aralıksız bu ekranlarda gösteriliyor. Dijital ekranlar, siyah duvarlar ve kristal camlar ve 360 derecelik açısıyla müze, bir uzay gemisini andırıyor. En ilginç tablo ise 1950'li yıllardaki en eski saatleri incelerken ortaya çıkıyor. Kristal camların ardındaki köstekli saatleri incelerken, geçmişe bir yolculuk yapıyorsunuz.

HAMILTON'DAN İMZALI KASK
Müzede saat dışında, geçmişten günümüze markanın elçiliğini yapmış ünlülere ait ürünler de bulunuyor. Müzenin açılışına katılan ve Formula 1'de yarışan ilk siyahi pilot olarak bilinen 23 yaşındaki Lewis Hamilton da, geçen yıl ikinci olduğu Formula 1 yarışında taktığı kaskı imzalayarak müzeye hediye etti. Lewis Hamilton'ın dışında müzede diğer Formula 1 pilotlarına ait eşyalar da bulunuyor. Tag Heuer'in İsviçre La Chaux de Fonds'daki fabrikasının altında hizmete giren müzeyi, müze tasarımı konusunda uzmanlaşmış Eric Carlson tasarladı. Ağırlıklı olarak erkek saatleri olan müzede, kadın saatlerinin daha çok pırlantalarla süslü olduğu da gözlerden kaçmıyor. Markanın yeni yüzleri Uma Thurman ve tenisçi Maria Sharapova da dijital ekranlarda Tiger Woods, Steve McQueen gibi isimlerin arasında yerlerini alıyor. Markanın günümüzdeki erkek elçileri arasında ise Lewis Hamilton'ın dışında Kimi Raikkonen, Fernando Alonso gibi başka pilotlar da var.
Haberin fotoğrafları