kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hamile babalar

16.02.2008
Bebek haberini aldıktan sonra anne adayları kadar, babaları da müthiş bir heyecan sarıyor. Birçok erkek, bu haberi büyük bir sevinçle karşılıyor ama bu sevincin içinde panik, korku ve endişe de var. Hele ki bu planlanmamış bir hamilelikse... Eşinin sağlığı, iyi bir baba olup olamayacağı ve en önemlisi ailesini geçindirip geçindiremeyeceği kaygısı erkeklerin en büyük kâbusu. Kimilerinde ise seks arzusu azalıyor çünkü eşine veya bebeğe zarar vereceğinden korkuyor. Ama uzmanlar bu endişelerin çoğunun yersiz olduğunu söylüyor ve baba adaylarına bakın neler öneriyor:

* Eşinize uzak olmayın. Onunla birlikte doktor muayenelerine gidin, bebeğinizle ilgili kararları birlikte alın.

* Bebeğiniz için kendi başınıza alışveriş yapın.

* Yenidoğan bebek bakımıyla ilgili bilgi edinin, kitap okuyun.

* Endişeleriniz, korkularınız kısaca tüm hisleriniz hakkında eşinize karşı çok açık olun.

* Hayatınızı yavaşlatmayın, her şeyiyle değiştirmeye kalkmayın. Bu sürüçte eşinizle keyifli yürüyüşlere çıkın, eğlenceli programlar yapın, küçük seyahatlere gidin.

* Eşinizin, yani bir anlamda sizin de 'hamilelik' durumunuzu konuşabileceğiniz arkadaşlarınızla görüşün. Çocuk sahibi olmaya karşı olan veya hamilelik sürecine soğuk bakan erkek arkadaşlarınız size iyi gelmeyecektir.

* Eşinizin hamile olması cinsel hayatınızın biteceği anlamına gelmez. Doktorlar ilişki sonrası herhangi bir ağrısı veya kanaması yoksa, her kadının cinsel ilişkiye girmesine izin verir. Hamileyken sevişmek çok doğal bir eylemdir.

* Hamileliğin çok doğal bir süreç olduğunu ve sonuçta sizi baba olmak gibi müthiş bir gerçeğin beklediğini aklınızdan çıkarmayın!