kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
Black Dahlia / Cehennem Çiçeği (As Sanat) Film: * * * * / DVD ekstralar: * *
Hilary Swank ve Scarlett Johansson, Brian De Palma'nın ağdalı geriliminde döktürüyor. Ama üstadın en iyi filmi olmaktan uzak, kendi etrafında dönen, anlaşılmazlığa sürüklenen bir öykü olarak kalıyor. Görüntüler enfes, 1940'larda geçen bu cinayet öyküsü için mekân ve kostüm seçimleri harika. Acaba De Palma bu 'film noir' ile bize onun ötesinde bir şeyler mi anlatmak istiyor?

The Brave One / İçindeki Yabancı (WHV / Tiglon) Film: * * * * / DVD ekstralar: * * *
Karakteri Erica Bain kadar, onun yaşadığı New York'u 'esas kahraman' alan, tam Neil Jordan işi ve gerilim voltajı had safhada bir film. Radyocu Erica, sevgilisinin öldürülmesi üzerine değişir, başka biri olur. Ve bir gün, marketi basan bir hırsızı öldürür. Sürpriz sonuyla da izleyiciyi çarpan bu film, Kevin Bacon'lı Ölüm Emri'nin başaramadığını kat kat başarıyor.

Yaşamın Kıyısında / The Edge of Heaven (Tiglon) Filmler: * * * * DVD ekstralar: *
Yaşlı dul Ali, yalnızlıktan bunalınca fahişe Yeter'e "Para karşılığı benimle yaşa," teklifi yapar. Ağırbaşlı profesör Nejat bunu hiç beğenmez. Derken hayat Nejat'ı, Yeter'in kızı Ayten'in izini aramaya yöneltir. Pusulasız kader yolculukları, acı, unutmalar... Fatih Akın bu olgunluk yapıtında hem kişileri hem de öyküyü ustaca örmüş.

Death Sentence / Ölüm Emri (D Home) Film: * * / DVD ekstralar: * *
Bariz bir Dirty Harry türevinin şimdi neden tedavüle konulduğunu anlamak zor. Ortada ideal bir Amerikan ailesi var: Saf, kendine dönük ve mutlu. Bir gün, kötü katiller hırsız olarak eve dalıp Nick Hume'un oğlunu öldürünce adamın hayatı değişir. İntikam saati gelir ve Hume, silah edinip adamlara savaş açar. Polisin niye bu kadar salak gösterildiğini anlamadım.
Haberin fotoğrafları